Φόρμα αναζήτησης

Βιβλιοθήκη

Alt

Με σοβαρότητα και μεγάλο ενδιαφέρον, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, εισήλθαν την Τετάρτη 8/6/2022 στη σχολική βιβλιοθήκη τους προκειμένου  να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου «Μέσα από τα Μάτια Τους» της βραβευμένης συγγραφέως - αστυνομικού  Φωτεινής Κωνσταντοπούλου και τις ώρες 8:30-9:30, 10:00-11:00 αντίστοιχα κάθε τμήμα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με μια μοναδική εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου της πόλης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επέστρεψε στις ανοικτές δράσεις, μετά την περίοδο των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Η παρουσίαση του βιβλίο της Αθηνάς Ευθυμίου «Μαμά θα με βοηθήσεις να περπατήσω», το οποίο εξιστορεί την πορεία και την καθημερινότητα μιας οικογένειας που ζει με παιδί με αναπηρία, ανέβασε στη σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, που ερμήνευσαν θεατρικά επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πραγματοποιήθηκε εξαιρετική εκδήλωση που ευαισθητοποίησε το κοινό και προκλήθηκε πολύ σοβαρή συζήτηση αναδεικνύοντας το θέμα της εκδήλωσης, για το βιβλίο "Πτυχές φιλοσοφικού στοχασμού στον Χρήστο Μαλεβίτση" του συγγραφέα ΣΠΥΡΟΥ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.30 στον πολιτιστικό χώρο «Βίλα Στέλλα» από τις ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Εξερεύνησης φιλοξένησε με επιτυχία η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, από τις 18/10/21 έως 22/10/21. Το Παιδικό Μουσείο EXPLORATION ταξιδεύει σε όλες τις βιβλιοθήκες της Ελλάδας και η βιβλιοθήκη μας ήταν πρώτος προορισμός.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής υποδέχεται το πρόγραμμα «Βιβλίο: Τα φύλλα που μιλάνε», του Παιδικού Μουσείου Exploration. Μέσα από την εξερεύνηση και το παιχνίδι, τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών ανακαλύπτουν την ιστορία του βιβλίου και τους διαφορετικούς ρόλους που έχει αυτό στο πέρασμα των αιώνων, κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους επηρέασε τον άνθρωπο και τις κοινωνίες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής για δανεισμό και επιστροφές βιβλίων

Ανοίγει ξανά για το κοινό από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αποκλειστικά όμως για δανεισμό και επιστροφή βιβλίων. Ειδικά για τον δανεισμό θα πρέπει να έχει προηγηθεί κράτηση του τίτλου για τον οποίο ενδιαφέρεται ο πολίτης μέσα από την online πλατφόρμα της Βιβλιοθήκης ή μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία. Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού είναι Δευτέρα με Παρασκευή 9.00 – 14.30.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Online επανέρχεται η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά, την οποία οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς Ηρακλειώτες και να τους μυήσει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μια από τις πιο ωραίες συντροφιές του καλοκαιριού είναι ένα βιβλίο. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξεκινά και πάλι να δανείζει βιβλία μέσω παράδοσης - παραλαβής μετά τη νέα προσαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει γίνει κράτηση του βιβλίου είτε ηλεκτρονικά μέσω mail στο library@iraklio.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2102826276, αφού πρώτα έχει διασταυρωθεί η διαθεσιμότητα του τίτλου στην ειδική πλατφόρμα libiraklioattikis.openabekt.gr.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η 5η συνάντηση για σεζόν 2019-2020 της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών πραγματοποιήθηκε με πολύ χαρά απ’ τα παιδιά την Τετάρτη 12/2/2020 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με  συντονίστρια την  Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 5/2/2020 έγινε η 4η συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης για νήπια, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής,  με συντονίστρια την αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

διαβάστε περισσότερα