Φόρμα αναζήτησης

Βιβλιοθήκη

Alt

Την Τετάρτη 15/10/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με τη συγγραφέα Αιμιλία Πλατή, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Το κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό» από τις Εκδόσεις Διηνεκές.

Αρχικά, η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι της, και πάνω σε αυτό κάνανε μια ανοιχτή συζήτηση για το σημαντικό θέμα του Body Shaming και Bullying (εκφοβισμός).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 08/11/2023 πραγματοποιήθηκε η 2η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής,  με τη συγγραφέα Χαρά Σωτηροπούλου, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της για πρώτη φορά, με τίτλο «Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες» από τις Εκδόσεις Κομνηνός.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τη Δευτέρα 30/10/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία επανήρθε με νέο σχήμα με τους συγγραφείς να είναι συντονιστές.

Σε ένα κλίμα αρμονικό με υψηλό πολιτισμικό επίπεδο, το βιβλίο που συζητήθηκε στη Λέσχη ήταν το κοινωνικό μυθιστόρημα «Σέρρα: Η ψυχή του Πόντου» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που αποτυπώνει την ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 18/10/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, για τη νέα σεζόν 2023-2024, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και με τίτλο «Πολεμάμε και τραγουδάμε».

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 11/10/2023 πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών για τη νέα περίοδο 2023-2024, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής,  με την συγγραφέα-εικονογράφο  Αικατερίνη Πουλιάση, η οποία παρουσίασε το νέο  της βιβλίο «Ο Σταμάτης κι ο Γρηγόρης σε.. περιπέτειες» των εκδόσεων Χ.Πάτση.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πρώτο ραντεβού για τους μικρούς φίλους του βιβλίου στην πρώτη συνάντηση για φέτος της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά που κάθε χρόνο οργανώνει και φιλοξενεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η συγγραφέας, Ελένη Παναγίδου, παρουσίασε το βιβλίο της «Η κυρία Ευγενία και το βάζο της ευγένειας», μια ιστορία που διδάσκει τα παιδιά για την αξία που έχει η ευγενική συμπεριφορά ακόμα και στις πιο έντονες καταστάσεις.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Οι Λέσχες Ανάγνωσης επιστρέφουν για ακόμα μια χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο των βιβλίων σε εβδομαδιαίες συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν, ως οδηγοί σε αυτό το ταξίδι, συγγραφείς αλλά και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης. Οι αιτήσεις για τη νέα περίοδο ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

8 ημέρες, 11 όμορφες συναντήσεις για τα 200 παιδιά τηςβιβλιοθήκης και του summer camp της πόλης που συμμετείχαν στο φετινό, καλοκαιρινό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023», το οποίο διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στις 12 Ιουλίου τα παιδιά μετά το καλωσόρισμα από την εμψυχώτριά μας Χαρά Βεκρή συνάντησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες της Άλκης και της Ζωρζ στη Βιβλιοθήκη μας και στο εργαστήριο " Φανταστικές Ιχνηλατήσεις" με θέμα τα ταξίδια! Ξεκίνησαν  παίζοντας μαζί τους ένα ξεχωριστό παιχνίδι "Bingo", με αφορμή τα παπούτσια των ηρώων, όπως αναφέρονται μέσα από τα αποσπάσματα των βιβλίων. Γιατί τα παπούτσια τα φοράς και ταξιδεύεις. Και οι συγγραφείς μας είχαν ταξιδέψει πολύ. Ερωτήσεις δε ενδεικτικά έγιναν από την δεύτερη εμψυχώτριά μας Δανάη Δραγωνέα ως εξής:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Πέμπτη 6/7/2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής η εμψυχώτρια Αιμιλία Πλατή (Συγγραφέας), μίλησε στα παιδιά του εργαστηρίου  «Και οι τοίχοι έχουν φωνή!» για τις δύο κορυφαίες Ελληνίδες συγγραφείς Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο θάρρος τους, τη γενναιότητά τους και τη συμμετοχή τους στην Αντίσταση στα χρόνια της Κατοχής. Είπε πως οι δύο τους, νεαρά κορίτσια τότε, έγραφαν άφοβες συνθήματα στους τοίχους της Αθήνας.

διαβάστε περισσότερα