Φόρμα αναζήτησης

Βιβλιοθήκη

Alt

Από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής υποδέχεται το πρόγραμμα «Βιβλίο: Τα φύλλα που μιλάνε», του Παιδικού Μουσείου Exploration. Μέσα από την εξερεύνηση και το παιχνίδι, τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών ανακαλύπτουν την ιστορία του βιβλίου και τους διαφορετικούς ρόλους που έχει αυτό στο πέρασμα των αιώνων, κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους επηρέασε τον άνθρωπο και τις κοινωνίες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής για δανεισμό και επιστροφές βιβλίων

Ανοίγει ξανά για το κοινό από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αποκλειστικά όμως για δανεισμό και επιστροφή βιβλίων. Ειδικά για τον δανεισμό θα πρέπει να έχει προηγηθεί κράτηση του τίτλου για τον οποίο ενδιαφέρεται ο πολίτης μέσα από την online πλατφόρμα της Βιβλιοθήκης ή μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία. Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού είναι Δευτέρα με Παρασκευή 9.00 – 14.30.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Online επανέρχεται η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά, την οποία οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς Ηρακλειώτες και να τους μυήσει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μια από τις πιο ωραίες συντροφιές του καλοκαιριού είναι ένα βιβλίο. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξεκινά και πάλι να δανείζει βιβλία μέσω παράδοσης - παραλαβής μετά τη νέα προσαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει γίνει κράτηση του βιβλίου είτε ηλεκτρονικά μέσω mail στο library@iraklio.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2102826276, αφού πρώτα έχει διασταυρωθεί η διαθεσιμότητα του τίτλου στην ειδική πλατφόρμα libiraklioattikis.openabekt.gr.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η 5η συνάντηση για σεζόν 2019-2020 της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών πραγματοποιήθηκε με πολύ χαρά απ’ τα παιδιά την Τετάρτη 12/2/2020 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με  συντονίστρια την  Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 5/2/2020 έγινε η 4η συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης για νήπια, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής,  με συντονίστρια την αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 15/1/2020 έγινε η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστρια τη συγγραφέα Βασιλική Μουργελά.

Στη συνάντηση διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Φιλία σε τέσσερις… ρόδες» της Αγγελικής Βαρελλά. Το βιβλίο περιγράφει τη γνωριμία δυο κοριτσιών σε ένα σχολικό λεωφορείο. Η μία απ' τις δύο γνωρίζει κάποιες λέξεις στα Ιαπωνικά και τις μαθαίνει στη φίλη της.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η πρώτη συνάντηση για την νέα χρονιά της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών έγινε την Τετάρτη 8/1/2020 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής. Την αγαπημένη εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη αντικατέστησε εκτάκτως η εξίσου αγαπημένη παραμυθού των παιδιών, Σταυρούλα Φραγκουδάκη που κατέφτασε γιορτινή με ευχές και βασιλόπιτες για το νέο έτος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τη Τετάρτη 4/12/2019 έγινε η 3η συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης για νήπια, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής,  με συντονίστρια την αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

Η συντονίστρια έφερε τα Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη μας με το υπέροχο βιβλίο της Δήμητρας Στεφανίδου "Τα Χριστούγεννα της καφέ αρκούδας".

Τα παιδιά διασκέδασαν με την ιστορία του παραμυθιού και με τις όμορφες εικόνες του.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 20/11/2019 έγινε στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η 2η συνάντηση της χρονιάς 2019-2020 για τη Λέσχη Ανάγνωσης παιδιών ηλικίας 9-12 ετών με τη συντονίστρια Βασιλική Μουργελά. 

Η Λέσχη ήταν αφιερωμένη στην  «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» κι έτσι η συντονίστριά μας επέλεξε να διαβάσει το βιβλίο  «H Ιστορία ενός μικρού ονείρου Καρίμ» της  συγγραφέως Στέλλας Αρβανίτη, από τις   Εκδόσεις « Οσελότος». 

διαβάστε περισσότερα