Φόρμα αναζήτησης

Βιβλιοθήκη

Alt

Την Τετάρτη 15/03/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστρια την κ. Κωνσταντίνα Αρμενιάκου που παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Οι ιππότες της ελευθερίας». Στο βιβλίο η συγγραφέας εξιστορεί το χρονικό του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», του δικού μας εθνικού ύμνου όπου έγραψε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός και μελοποίησε αριστουργηματικά ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 8/3/2023 πραγματοποιήθηκε Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών. Συντονίστρια ήταν η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρουσίασε στα παιδιά για πρώτη φορά το νέο της παραμύθι με τίτλο «Λουΐζα δεν είσαι μόνη».

Η ιστορία του παραμυθιού μιλάει για ένα μικρό κορίτσι τη Λουΐζα η οποία δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι οι γονείς της πηγαίνουν στη δουλειά και την αφήνουν μόνη. Έτσι σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τους πείσει να μείνουν. Τελικά μία προτροπή του μπαμπά της την οδηγεί μπροστά στον καθρέφτη όπου καταφέρνει να δει κάτι ακόμα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα μια εβδομάδα επισκέψεων από τα σχολεία της πόλης στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να γνωρίσουν τους χώρους της αλλά και έρθουν πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου.

Την Τρίτη 7/3/2023 το πρωί, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής υποδέχτηκε τους μαθητές της Ε’ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Χαρά Βεκρή και Γεωργία Ανδρακάκου. 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τσικνοπέμπτη 16/2/2023 το πρωί, με αποκριάτικη ατμόσφαιρα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, υποδέχτηκε 28 μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Κατερίνα Στέφου, Δέσποινα Κωνσταντινίδου και Χρυσούλα Παλούμπα. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη και την ενημέρωσή τους για τους κανόνες δανεισμού βιβλίων.

Στη συνέχεια …

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 15/02/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστρια την κ. Μαρία Ανδρεαδέλλη, συγγραφέα του βιβλίου  «Τριάντα τρείς αρχαίοι Έλληνες ποιητές».

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 8/2/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  η Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής. Συντονίστρια ήταν η συγγραφέας  κ. Μαρία Ανδρεαδέλλη, η οποία παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της με τίτλο «Το νυσταλέο αρκουδάκι – The sleepy little bear».

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τρίτη 31/1/2023 το πρωί, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής υποδέχτηκε 51 μαθητές της Γ’ τάξης του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Γεωργία Αλεξίου, Αθανασία Αθανασοπούλου και Εύη Πλουμιστού. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη και  την ενημέρωση για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 18/01/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, για τη σεζόν 2022-2023, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονιστή τον κύριο Σωτήρη Μητρούση, συγγραφέα της παιδικής σειράς βιβλίων  «Το μπλοκάκι ενός UFO» και «Ένα μυστήριο για τον ΜΠΟΥΦΟ».

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 11/1/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής. Συντονίστρια ήταν η εκπαιδευτικός και συγγραφέας  κ. Μαρία Ιατρίδη, η οποία παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της με τίτλο «Η μαγική χαρά».

διαβάστε περισσότερα
Alt

Οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής διευρύνουν τη λειτουργία τους δημιουργώντας τμήματα για ακόμα περισσότερες ηλικιακές ομάδες παιδιών. Έτσι, μετά την επαναφορά (έπειτα από την περίοδο της πανδημίας) με τα τμήματα για παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, πλέον δημιουργείται ομάδα και για τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

διαβάστε περισσότερα