Φόρμα αναζήτησης

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ

Με γνώμονα την παροχή ακόμα περισσότερων υπηρεσιών υγείας για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων Ηρακλειωτών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, λειτουργεί Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια, στα ΚΑΠΗ της πόλης.

Στον Συμβουλευτικό Σταθμό έχουν πρόσβαση, φυσικά χωρίς καμία χρέωση για τις υπηρεσίες, όλα τα μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι το Ιατρείο Μνήμης, Ομάδες πρόληψης για την άνοια ενώ, ειδικά για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο πραγματοποιούνται συνεδρίες νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια και πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τις δομές του, στα τηλέφωνα των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής:

Κ.Α.Π.Η. Πολυτεχνείου (Ελπίδος 14 & Πολυτεχνείου- 210-2825202 alphakapi@hotmail.com)

Κ.Α.Π.Η. Ελευθερίου Βενιζέλου (Ελευθερίου Βενιζέλου 232 & Ελαιών 210-2813595- bkapidha@hotmail.gr)

Κ.Α.Π.Η. Καναπίτσας (Αττικής 24 & Ζεφύρου- 210-2848185 kapikanapitsas2@hotmail.gr)

Κ.Α.Π.Η. Πρασίνου Λόφου (Πρασίνου Λόφου 92- 201-2833555 irenetsaniklidou@hotmail.com)

Κ.Α.Π.Η. Αυγής (Αυγής 49- 210-2820230- kapiavgis@gmail.com)

Ομάδες φροντιστών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οργανώνει ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών  τις οποίες εκπαιδεύει δωρεάν προκειμένου να γίνει όσο το δυνατό πιο ομαλή η καθημερινότητα τόσο των ασθενών με άνοια, όσο και των φροντιστών τους, είτε αυτοί ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενή, είτε τους έχουν ανατεθεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Συνεπώς, στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν άμεσο ενδιαφέρον, είτε φροντίζουν, δηλαδή, κάποιο άτομο με άνοια, είτε έχουν ασθενή στην οικογένειά τους.

Μέσα από τις ομάδες παρέχεται ενημέρωση, υποστήριξη και εκπαίδευση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και της οικογένειάς του.

Η εκπαίδευση γίνεται από το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας (ΟΠΑΚΜ) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες ή να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2102826924 (Κατερίνα Πλάκα), 2102716636 (Σταυρούλα Σουλτάνη) & 2102820230 (Αφροδίτη Κουρελέση).