Φόρμα αναζήτησης

ΣΒΑΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ - ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η μελέτη με τίτλο «ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» έχει ολοκληρωθεί.  Αντικείμενο της μελέτης είναι η  κατάστρωση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με βασικό κριτήριο την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις  εν γένει. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της μελέτης που θα γίνει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ, με τηλεδιάσκεψη ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://dimosirakliouattikis.my.webex.com/dimosirakliouattikis.my/j.php?MTID=m8a996b7a82eea80f01e9369a6ba98f7f. Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας ώστε να λάβετε γνώση των προτάσεων της μελέτης. 

Για πληροφορίες και επιβεβαίωση συμμετοχής  επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2132000201 κα Μαγλαρά Σταματία και 2132000250 κα  Καραμπάτσου Μαγδαληνή.   

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Η δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου. Τα Σχέδιο, το οποίο θα καταρτιστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, θα περιγράψει το νέο κυκλοφοριακό χάρτη των μετακινήσεων στον Δήμο, αποτελώντας, παράλληλα, τον οδηγό υλοποίησης αλλά και το κυρίως όπλο στη μάχη της διεκδίκησης των αναπτυξιακών έργων, που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη για τις επόμενες δεκαετίες.

Στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ λόγο και ρόλο έχουν όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου. Παρακάτω θα βρείτε την γενική περιγραφή, αναλυτικά τους στόχους του Σχεδίου καθώς και το σχετικό ερωτηματολόγιο που μπορούν να συμπληρώσουν για να ληφθεί υπόψιν η άποψή τους.

«Το ΣΒΑΚ θα αποτελέσει το εργαλείο για να περιγράψουμε πως θέλουμε τις μετακινήσεις στην πόλη μας, όχι μόνο στο άμεσο μέλλον, αλλά για τις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, που θα κάνουμε το Ηράκλειο μια πόλη ακόμα πιο φιλική στον κάτοικο, στον επισκέπτη, στο περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων. Στην εκκίνηση της διαβούλευσης πρέπει όλοι να συμμετέχετε. Γιατί μαζί κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα καλύτερο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Κλικ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Μπορείτε να καταθέσετε τις απόψεις σας είτε στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση svak@iraklio.gr είτε συμπληρώνοντας το online ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ Α' ΦΑΣΗΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ Β' ΦΑΣΗΣ

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΡΟΗΣ ΠΕΖΩΝ & ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΟΡΕΩΝ

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ "Περιεχόμενο του ΣΒΑΚ - Καταγραφή των απόψεων φορέων και πολιτών για τα υφιστάμενα τοπικά προβλήματα κινητικότητα"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ "Παρουσίαση της Α' Φάσης της Μελέτης - Καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με τα προκαταρκτικά σενάρια διαχείρισης κινητικότητας"

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Τα βασικότερα προβλήματα κινητικότητας που επιδιώκεται να επιλυθούν μέσω του ΣΒΑΚ Ηρακλείου αφορούν:

i. στη διαμπερή κίνηση μέσα από το κέντρο του Δήμου και τις γειτονιές

ii. στην προσβασιμότητα και ασφάλεια των πεζή μετακινουμένων και ΑμεΑ

(πεζοδρόμια με φτωχά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, έλλειψη υποδομών για ΑμεΑ),

iii. στην παράνομη στάθμευση

iv. στο ποσοστό χρήσης των Δημοσίων Συγκοινωνιών

v. στην έλλειψη υποδομών για το ποδήλατο