Φόρμα αναζήτησης

Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη - Παρουσίαση βιβλίου

Alt
04 Ιουν 2024 9:32 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 28/05/2024 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου της Φιλιώς Λαζανά “Ένα αγόρι που το έλεγαν…”, για τους 40 μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Ευαγγελία Δανδόλου, Φωτεινή Ιωαννίδου, Γεωργία Δουκάκη, Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, Κατερίνα Μαστορίδου και Ράνια Μπαλή.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια με τη γνωριμία της συγγραφέως, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της. Ένα μικρό αγόρι που δεν έχει οικογένεια αλλά έχει όλα τα καλά του κόσμου αποφασίζει να το σκάσει από το δωμάτιο 21 που μένει στο ίδρυμα για να βρει μια οικογένεια όλη δική του! πόσο εύκολο όμως θα είναι αυτό το εγχείρημα για τον μικρό 21?!

Μια μέρα λοιπόν κάποια οικογένεια αποφασίζει να υιοθετήσει ένα παιδάκι και μια  πλούσια οικογένεια δέχεται τον 21 στην όμορφη και επιβλητική έπαυλη τους! Θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα για αυτόν???

Τα παιδιά συμμετείχαν πολύ ενεργά και σε συνεχή διάλογο με τη συγγραφέα Φιλιώ Λαζανά  εξέφρασαν σκέψεις, απορίες, προβληματισμούς...

Η συγγραφέας μας μίλησε για τον τρόπο που εμπνέεται τα βιβλία της τα θέματα που την προβληματίζουν όπως το να μην τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία, να μην απογοητευόμαστε, να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας και να απωθούμε την αρνητική ενέργεια όπως ο ήρωας του τελευταίου της βιβλίου ο Αλεξικέραυνος!

Και φυσικά μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα ζώα και να είμαστε υπεύθυνοι όταν αναλαμβάνουμε να τα υιοθετήσουμε! Πως σχετίζεται αυτό με τον 21??? μόνο διαβάζοντας ολόκληρη την ιστορία θα το ανακαλύψετε! ή μήπως το φανταστήκατε κιόλας???!!!

Τα παιδιά πέρασαν ένα όμορφο πρωινό και έφυγαν αφού ευχαρίστησαν τη συγγραφέα.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.