Φόρμα αναζήτησης

Καλοκαιρι στην Βιβλιοθήκη: “Η καλοσύνη των ανθρώπων”

Alt
22 Ιουλ 2024 9:21 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 17/7/2024 παιδιά από 9 χρονών, μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής και του Kids Summer Camp του Δήμου μας, πλαισίωσαν την όμορφη δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που πραγματοποιήθηκε στο παιδικό τμήμα της, με τίτλο «Η καλοσύνη των ανθρώπων» με την εμψυχώτρια-εθελόντρια του MDA Ελλάς (Σωματείο φροντίδας ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις), Αιμιλία Πλατή.

Τα παιδιά, μέσα από τη δράση αυτή, γνώρισαν σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίες μέσα από τη ζωή και τη δράση τους, διακρίθηκαν για τον σεβασμό και την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους τους.

Συζήτησαν για την καλοσύνη που πρέπει να δείχνει ο άνθρωπος καθημερινά στη ζωή του και κατάλαβαν πως μια καλή πράξη κάνει καλό τόσο αυτόν που την προσφέρει όσο και αυτόν που τη δέχεται. Ακόμα, αντιλήφθηκαν τη σημασία του εθελοντισμού σε κάποια όντα που έχουν ανάγκη, όπως, άποροι, άστεγοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, ζώα,  κλπ. και κατάλαβαν πως πολλοί άνθρωποι βιώνουν πολλές δυσκολίες σε όλον τον κόσμο.

Τέλος, τα παιδιά έγραψαν σε χαρτί του μέτρου τις δικές τους προτάσεις για κάτι που μπορούν να κάνουν για να βάλουν την καλοσύνη στη ζωή τους και διακόσμησαν με όμορφες ζωγραφιές.

Μια δράση, όπου οι μικροί μας φίλοι κατανόησαν τις δυσκολίες που βιώνουν πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, στη σύγχρονη κοινωνία (όπως τα άτομα σε εμπόλεμη κατάσταση) και κατάλαβαν ότι με αγωγό την καλοσύνη και τον σεβασμό μας, μπορούμε να τους βοηθήσουμε!

Φεύγοντας υποσχέθηκαν να ενισχύουν τη “γωνιά καλοσύνης” που υπάρχει μόνιμα στην είσοδο της Βιβλιοθήκης, με βιβλία, παιχνίδια, cd και άλλα αντικείμενα που αφήνουν τα  μέλη της για κάποιους που τα έχουν ανάγκη.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.