Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Alt
17 Μάιος 2024 9:41 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Η δροσερή παρουσία της Στέλλας και της Ζάχαρης, έτσι όπως αποκαλούν η μία την άλλη ως φίλες η Στέλλα Στεργίου και η Γεωργία Ζάχαρη, που αγαπούν πολύ τη δουλειά τους ως comic artists και καλλιτέχνες, αποκάλυψαν την Τετάρτη 15/5/2024 στα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης 9-12 ετών, με πολύ αυθόρμητο τρόπο τα μυστικά της τέχνης τους, όπου μέσα από τα καρέ τους ξεδίπλωσαν τις περιπέτειες των ηρώων, ενός από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα της Άλκης Ζέη, με τίτλο «Κοντά στις ράγιες» διασκευασμένο σε graphic novel. Το έργο απεικονίζει θαυμάσια τη ζωή στην τσαρική και απολυταρχική Ρωσία των αρχών του περασμένου αιώνα, αλλά και τη ζωή της αστικής τάξης και των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων.

Πρότειναν μια ιδιαίτερη εικαστική προσέγγιση και απόδοση του κειμένου, με χιούμορ χρώμα και αυθορμητισμό μέσα από μια "κόμικ" αφήγηση, σύγχρονη και κατά βάση παρορμητική όπως οφείλει να είναι κάθε δημιουργική μορφή έκφρασης που σέβεται τον εαυτό της.

Τα παιδιά αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την παρουσίαση του βιβλίου, εκφράζοντας πολλά ερωτήματα σε σχέση με την τέχνη του κόμικ από την πλευρά του καλλιτέχνη, ενώ η Γεωργία και η Στέλλα απάντησαν με χιούμορ και ενθουσιασμό, ικανοποιώντας και με το παραπάνω την περιέργειά τους!

Τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν πολύχρωμες εικόνες με τον καλύτερό τους φίλο και μέσα από ζωγραφισμένα καρέ, έδειξαν τα συναισθήματά τους.

Φεύγοντας, οι μικροί μας φίλοι αφού ευχαρίστησαν τις καλλιτέχνιδες Γεωργία Ζάχαρη και Στέλλα Στεργίου, υποσχέθηκαν να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη εκτός από το να δανειστούν βιβλία  και στις καλοκαιρινές δράσεις της.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.