Φόρμα αναζήτησης

Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη: “Συννεφο-ιστορίες”

Alt
05 Ιουλ 2024 10:47 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Με ανέφελη μέρα, τη Δευτέρα 1/7/2024, πραγματοποιήθηκε η δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2024 για τα σύννεφα, με τίτλο «Συννεφο-ιστορίες», στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με τη συμμετοχή των παιδιών της Βιβλιοθήκης και των παιδιών του Kids Summer camp του Δήμου μας.

Η εμψυχώτρια  και συγγραφέας-μουσικός κ. Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, συστήθηκε με τα παιδιά και τα εισήγαγε στην έννοια του σύννεφου, τραγουδώντας όλα μαζί (σαν χορωδία) το τραγούδι “Ξημερώνει” του Μ. Χατζιδάκι και του Β. Γκούφα και παίζοντάς το η ίδια στο αρμόνιο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρατήρησαν, από τα παράθυρα της βιβλιοθήκης τον ουρανό και ένα κοριτσάκι εντόπισε στον καθαρό ουρανό ένα αχνό συννεφάκι, σε “Σχήμα καρδιάς” όπως εκείνο το είδε... Σε μπλε χαρτόνι κάθε ένας από τους μικρούς μας φίλους σχεδίασε τα δικά του σύννεφα, από βαμβάκι και ποπ-κορν και τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο, δημιούργησαν ένα παζλ ουρανού.

Κατόπιν ήρθε η ώρα του παιχνιδιού BINGO, το οποίο είχε ερωτήσεις για τα σύννεφα, όπως  Μοιάζει με κάτι που κολυμπάει, Με μουσικό όργανο και άλλες. Παρατήρησαν τα σύννεφα, από πραγματικές φωτογραφίες και κάθε ένα παιδί είπε με τι έμοιαζε με τη δική του φαντασία. Η εμψυχώτρια ανέφερε τις ονομασίες τους όπως υψιστρώματα, στρωματοσωρείτες, κά., καθώς και τη σημασία τους.

Τέλος, αναζήτησαν βιβλία σχετικά με το σύννεφο είτε λεκτικά είτε με ζωγραφιά και αφού τα βρήκαν τα επανατοποθετούσαν στη θέση τους.

Οι μικροί μας φίλοι, φεύγοντας με τη δημιουργία των δικών τους σύννεφων, πήραν δώρο ένα “Σύννεφα-κουίζ”, εμπνευσμένο από την εμψυχώτρια κ. Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.