Φόρμα αναζήτησης

Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη: “Ζουζούνια παντού!”

Alt
19 Ιουλ 2024 9:24 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 16/7/2024, στο πλαίσιο της ΚΕ2024, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, η δράση «Ζουζούνια παντού!» για παιδιά 4-6 ετών, με εμψυχώτρια τη συγγραφέα Δήμητρα Μουλαρά.

Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων τα παιδιά εισήλθαν στον μικρόκοσμο των ζουζουνιών.

Οι μικροί μας φίλοι μέσα από τις κάρτες με εικόνες και ονομασίες των ζουζουνιών, ανακάλυψαν την ομορφιά τους και τη σημασία που έχουν  για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τοποθέτησαν “τα ζουζούνια” σ’ ένα δέντρο στο σημείο που μπορεί να βρίσκεται η θέση του, ανάλογα αν πετάει, σέρνεται, περπατάει…

Με μουσική υπόκρουση από την εισαγωγή του «Ροζ Πάνθηρα», χόρεψαν και έπαιξαν ζουζουνοκαρέκλες. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες, τις ζωγράφισαν και δημιούργησαν πολύχρωμα ζουζούνια που σκόρπισαν στη βιβλιοθήκη.

Η εμψυχώτρια έδωσε στα παιδιά, σχέδια με πεταλούδες, σαλιγκάρια, σκουλήκια, που τα χρωμάτισαν και έφτιαξαν όμορφα βραχιολάκια.

Συμπλήρωσαν δε παζλ ζουζουνιών, ώστε, όπως να ενισχυθεί η λεπτή κινητικότητα των παιδιών.

Στο τέλος, κάθε παιδί με ξερά φύλλα, κουκουνάρια, κλαδιά που προμηθεύτηκε η βιβλιοθήκη, δημιούργησε το δικό του “ξενοδοχείο εντόμων”, για τον κήπο ή τη βεράντα του σπιτιού του.

Μικροί και μεγάλοι, ενθουσιάστηκαν με τη ζουζουνοκατάσταση και έφυγαν με χαρούμενες φωνές!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.