Alt
18 Μαρ 2020 3:50 PM
Κατηγορία: Πόλη

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των κατοίκων της πόλης - και πάντα στο κομμάτι της δικής του ευθύνης - ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να εφαρμόζει τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού και να εναρμονίζεται με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Δείτε την ροή όλων των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος για την προστασία των κατοίκων της πόλης: 

Τροποποιείται η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών

Σε νέο ωράριο και μόνο κατόπιν ραντεβού θα εξυπηρετούν το κοινό από την Δευτέρα 16-3 οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να περιοριστεί η επαφή του κόσμου τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι, ελέω της φύσης των εργασίας τους, τυχόν να αποτελέσουν κόμβο για την διάδοση του ιού. Το κεντρικό ΚΕΠ του δημαρχείου, σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση, θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7.30 έως τις 15.00 ενώ θα εξυπηρετεί μόνο κατόπιν ραντεβού που οι πολίτες μπορούν να κλείνουν στα τηλέφωνα 2132000191, 2132000276 και 2132000173. Οι υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες θα εξυπηρετούν τηλεφωνικά και μέσω mail, ενώ θα δέχονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο το κοινό, με περιορισμένο αριθμό πολιτών εντός των αιθουσών κάθε φορά αφού, βέβαια, πρώτα κλείσουν ραντεβού στην εκάστοτε υπηρεσία πριν την προσέλευσή τουςΔείτε λεπτομέρειες για την διαδικασία αλλά και τα τηλέφωνα που πρέπει να καλείτε ΕΔΩ

Με το σύστημα online εξυπηρέτησης του Δήμου περιορίζουμε τις μετακινήσεις, προστατεύουμε την Δημόσια Υγεία. 

Εξυπηρετούμαστε ηλεκτρονικά, περιορίζουμε τις μετακινήσεις, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Θυμίζουμε, για την εξυπηρέτησή σας από τον Δήμο μας (υπηρεσίες δημοτολογίου - ληξιαρχείου - γενικές αιτήσεις) δεν χρειάζεται πια να έρχεστε στο δημαρχείο και να περιμένετε στο γκισέ. Χρησιμοποιήστε το καινούργιο online σύστημα από την άνεση και, πλέον, την ασφάλεια του σπιτιού σας. Κάντε κλικ ΕΔΩ

Ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες και όλους όσους χρειάζονται βοήθεια

Ειδικές υπηρεσίες για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οικονομικά αδύναμους, ασθενείς, ηλικιωμένους) που δεν μπορούν να βγουν αυτές τις ημέρες από το σπίτι ελέω κορονοϊού, θέτει στην διάθεση των πολιτών ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Για τους ηλικιωμένους, ήδη οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ είναι σε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη τους για ανάγκες που πιθανόν προκύπτουν.  Οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, μέλη αλλά και μη μέλη των ΚΑΠΗ, μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε θέμα στα τηλέφωνα των ΚΑΠΗ (Πολυτεχνείου 2102825202, Ελευθερίου Βενιζέλου 2102813595, Καναπίτσας 2102848185, Πρασίνου Λόφου 2102833555, Αυγής 2102820230).

Για τους οικονομικά αδύναμους, το Κοινωνικό Παντοπωλείο πραγματοποίησε την τακτική διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του (τηρώντας βέβαια τα μέτρα πρόληψης και προστασίας) ενώ, τόσο το Παντοπωλείο, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο παραμένουν σε επιφυλακή για να συνεχίσουν να διαθέτουν υλικό στους πολίτες που χρειάζονται στήριξη. Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να μιλάν με το τηλέφωνο 2102718952.

Οι παραπάνω τηλεφωνικές γραμμές – όπως και οι υπόλοιπες για την εξυπηρέτηση από τις δημοτικές υπηρεσίες σε θέματα καθημερινή συνδιαλλαγής – λειτουργούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Όλοι οι δημότες μπορούν να καλούν στο 15277 κατά τις εργάσιμες ημέρες, από το πρωί έως τις 18.00 για όποια άλλη πληροφορία σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου και τη λειτουργία τους με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν ή θα προκύψουν.

Επιπλέον, όσοι Ηρακλειώτες θεωρούν ότι έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης μπορούν να απευθύνονται στους ψυχολόγους του Δήμου ως εξής: Δευτέρα & Πέμπτη στο 2102832500 από τις 8.00 έως τις 12.00, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή στο 6932436583 από τις 10.00 έως τις 13.00.

Αναστολή λειτουργίας σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών και λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους από την Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες. Η απόφαση αφορά δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, φροντιστήρια.

Θυμίζουμε ότι σήμερα δήμαρχοι της Αττικής, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, μεταφέροντας την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών τους ζήτησαν με επιστολή στα αρμόδια υπουργεία την εφαρμογή αυτού ακριβώς του μέτρου ως προφύλαξη από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στην πρόληψη της επιδημίας πρέπει να συνοδευτεί από τον περιορισμό των μετακινήσεων και των εξόδων των παιδιών.

Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών και των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής

Μετά από μια εύλογη περίοδο που αφέθηκε για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα λειτουργήσει η ατομική ευθύνη, είναι πολλοί οι πολίτες που συνεχίζουν να κάνουν μαζική χρήση των παιδικών χαρών της πόλης, με αποτέλεσμα να μαζεύονται καθημερινά δεκάδες παιδιά στον ίδιο χώρο με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για την μετάδοση του ιού, πόσο μάλλον όταν τα παιδιά συχνά συνοδεύονται από ηλικιωμένα άτομα (παππού ή γιαγιά).

Είναι, λοιπόν, μονόδρομος για τον Δήμο να αναστείλει τη λειτουργία των παιδικών χαρών έως ότου κριθεί ότι δεν υπάρχει έντονος πλέον κίνδυνος για την εξάπλωση του κορονοϊού. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπαίθριους χώρους με τα δημόσια όργανα γυμναστικής.

Επιπλέον, επειδή παρατηρείται το φαινόμενο, στους αύλειους χώρους των σχολείων που έχουν κλείσει προληπτικά να μαζεύονται παιδιά, πλέον οι σχολικοί φύλακες αλλά και η υπηρεσία φύλαξης με περιπολίες των σχολικών μονάδων θα αποτρέπει την είσοδο σε αυτές.

Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ

Μετά και τις τελευταίες υποδείξεις του ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από σήμερα και για ένα μήνα, οπότε θα επανεξεταστεί από τον Οργανισμό η κατάσταση (το θέμα της συνταγογράφησης για τα μέλη θα ρυθμιστεί σε συνεννόηση με τους εθελοντές γιατρούς των ΚΑΠΗ).

Προληπτικές απολυμάνσεις σχολείων και δημοτικών χώρων

Ο Δήμος προχώρησε και προχωράει σε συνεχείς προληπτικές απολυμάνσεις όλων των σχολείων της πόλης και των δημοτικών χώρων (πολιτιστικοί, αθλητικοί, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, γυμναστήρια κ.α.)

Αναστολή λειτουργίας δημοτικών γυμναστηρίων

Με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από την Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες η λειτουργία και των δημοτικών γυμναστηρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ως ακόμα ένα μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην τοπική κοινωνία.

Το μέτρο αφορά τα γυμναστήρια της λεωφόρου Ηρακλείου και των οδών Πλαπούτα και Καζαντζάκη.

Αναστολή τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης και Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Η δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ ανακοινώνει την αναστολή των μαθημάτων στα τμήματα δημιουργικής και καλλιτεχνικής απασχόλησης και τις προπονήσεις στα μη αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου. Η χρονική διάρκεια της αναστολής εναρμονίζεται με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα κρατήσει δηλαδή όσο και το κλείσιμο των σχολείων της χώρας. Για την περίοδο που δεν θα λειτουργήσουν τα σχετικά τμήματα, οι δημότες δεν θα χρεωθούν συνδρομή. 

Ομοίως, αναστέλλονται για το ίδιο χρονικό διάστημα και τα μαθήματα ασπόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας του Τμήματος Πολιτισμού και του δάσκαλου Γιάννη Γαλάνη.

Αναστολή λειτουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αναστέλλει έως τα τέλη του μήνα Μαρτίου τη λειτουργία και όλες τις δραστηριότητές της. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την παράδοση - παραλαβή βιβλίων αλλά και τις απογευματινές λέσχες ανάγνωσης.

Αναστολή διάθεσης πολιτιστικών κέντρων

Πέρα από την αναβολή των εκδηλώσεων του δικού του προγραμματισμού, ο Δήμος, τηρώντας το νέο πλαίσιο κανονισμού του ΕΟΔΥ, αναστέλλει την διάθεση των δημοτικών πολιτιστικών κέντρων (Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», Βίλα Στέλλα) για πάσης φύσης συνεδριακές εκδηλώσεις.

Έκκληση για περιορισμό των κλαδεμάτων και της απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης για την περίοδο του υγειονομικού συναγερμού

Τον μέγιστο δυνατό περιορισμό των κλαδεμάτων και της απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων μέσα ή, ακόμα χειρότερα, δίπλα στους κάδους της πόλης ή σε οποιοδήποτε δημόσιο σημείο ζητά από τους κατοίκους ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για όσο διαρκέσει ο υγειονομικός συναγερμός που έχει σημάνει για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Και αυτό γιατί το προσωπικό της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου αφενός καταβάλει, αυτή την περίοδο, τεράστιες προσπάθειες για την συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, την τακτικότερη απολύμανση των κάδων και της υποδομής του δημοτικού μηχανισμού (όπως τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας). Αφετέρου λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό λόγω των ειδικών γονεϊκών αδειών και των προληπτικών μέτρων αποχής από την εργασία, καθώς και με βάρδιες που εξασφαλίζουν ότι θα προστατευτούν οι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας από τη νόσο αφού, να σημειωθεί, εάν βρεθεί κρούσμα στην Υπηρεσία πιθανόν αυτή την χρειαστεί να αναστείλει πλήρως τα καθήκοντά της!

Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για να απομακρύνει κάποιος ογκώδη ή πράσινα απορρίμματα αυτό θα γίνει αυστηρά και μόνο μέσα από ραντεβού με την Υπηρεσία και σε κάθε περίπτωση ταυτόχρονα με την προγραμματισμένη, από το εν λόγω ραντεβού, αποκομιδή. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν τα πρόστιμα του δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας.

Διαρκής ενημέρωση από τον Επικοινωνία 94Fm

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, ο Επικοινωνία 94FM, με κυλιόμενες βάρδιες του προσωπικού προσαρμόζει το πρόγραμμά του για να σας ενημερώνει ψύχραιμα και ουσιαστικά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα προστασίας, ενώ σας κρατάει παρέα με την καλύτερη μουσική τώρα που… Μένουμε όλοι Σπίτι.

Παράταση ρυθμίσεων - αιτήσεων - προγραμμάτων

- Η δυνατότητα διόρθωσης των τμ των ακινήτων των πολιτών χωρίς αναδρομική χρέωση έχει παραταθεί έως τις 30-6-2020 (δείτε περισσότερα ΕΔΩ). Κατά περίπτωση και για σημαντικό λόγο θα εκδίδονται βεβαιώσεις ΤΑΠ μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

- Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) δίνεται παράταση ενός μήνα για τις αιτήσεις που έληξαν το Φεβρουάριο.

- Για το Επίδομα Στέγασης δίνεται παράταση ένα μήνα για όσες αιτήσεις λήγουν το Μάρτιο.

- Για το Επίδομα Γέννησης αναστέλλεται η προθεσμία υποβολής αίτησης μέχρι τις 30 Απριλίου και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών.

- Η διορία για την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας για την περιοχή Κάτω Ψαλίδι παρατείνεται μέχρι νεωτέρας λόγω των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού (Δείτε ΕΔΩ)

Μήνυμα δημάρχου:

«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε πως, παράλληλα με τις όποιες παρεμβάσεις κάνει ο Δήμος, το μέγιστο είναι να τηρούμε τα μέσα προστασίας που έχουν να κάνουν με την ατομική ευθύνη για την προσωπική υγιεινη του καθένα από εμάς ξεχωριστά. Μόνο συντονισμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον συναγερμό που λέγεται κορονοϊός, να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή την περιπέτεια. Πιστεύω στον κόσμο του Ηρακλείου, έχω εμπιστοσύνη ότι οι συμπολίτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.