Alt

Το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καραντίνας για την προστασία από την πανδημία επαναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έκτακτες υπηρεσίες, προσαρμοσμένη λειτουργία και στοχευμένες παροχές για να βοηθήσει τους κατοίκους του ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αναστέλλονται ή τροποποιούνται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και μέχρι νεότερης κυβερνητικής απόφασης προγράμματα, δομές και υπηρεσίες όλων των δήμων της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενάντια στην πανδημία του covid-19, συνεπώς και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα:

Εξυπηρέτηση πολιτών

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Περισσότεροι από 300 κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μπόρεσαν μέσα στο 2020 εύκολα, γρήγορα και απλά να αντικαταστήσουν την άδεια οδήγησής τους αξιοποιώντας το σύστημα διασύνδεσης των δημοτικών ΚΕΠ με το Τμήμα Εξυπηρέτησης των ΚΕΠ της Περιφέρειας Αττικής. Ενδεικτικό, ότι είχαν στα χέρια τους τη νέα άδεια πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η πρόταση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, για απευθείας αγορά του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 2/3 των ψήφων του Δημοτικού Συμβουλίου στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Απριλίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια της Υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους τα 4 Λύκεια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την επιστροφή στις τάξεις και τα δια ζώσης μαθήματα. Ο Δήμος είχε φροντίσει τις αμέσως προηγούμενες ημέρες να απολυμάνει τα σχολικά κτίρια εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ πριν από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία είχαν ξεκινήσει τις βάρδιές τους οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες θα φροντίσουν να παραμείνουν τα κτίρια και οι αίθουσές τους καθαρά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διαθέσιμη είναι η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί, ανάμεσά τους και τα δύο ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το κεντρικό του δημαρχείου και το παράρτημα στη λεωφόρο Πλαπούτα. Σκοπός είναι να διευκολύνονται προγραμματίζοντας την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω του απροσδόκητου θανάτου του δημοτικού υπαλλήλου, Γιώργου Τακλή, οι δημοτικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 από το πρωί έως τις 11.30πμ οπότε και θα σταματήσει η υποδοχή κοινού εις ένδειξη πένθους. Όλα τα ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί για το συγκεκριμένο διάστημα θα επαναπρογραμματιστούν. 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην απόκτηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου, το ιστορικό «βουναλάκι» στο Παλαιό Ηράκλειο δίπλα στην πλατεία Αγίου Λουκά, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι διαπραγματεύσεις του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και της διαπαραταξιακής επιτροπής -που συστήθηκε σχετικώς - με τους ιδιοκτήτες του χώρου κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι ο Δήμος, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση, προβαίνει στην απευθείας αγορά της έκτασης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος covid το δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 24 Μαρτίου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και τεστ στους εργαζόμενους, προληπτικά δε δεν θα δεχθεί κοινό την Παρασκευή 26 Μαρτίου. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα του Δήμου μέσα από το site iraklio.gr.

Οι δημοτικές υπηρεσίες θα έρθουν σε επαφή με όσους είχαν κλείσει ραντεβού στο δημαρχείο για την Τετάρτη προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος επαναπρογραμματισμός.

διαβάστε περισσότερα