Alt

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μόνο κατόπιν ραντεβού θα εξυπηρετεί εφ’ εξής το κοινό ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία για την προστασία του πληθυσμού από την έξαρση της πανδημίας του covid-19 (εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/16316). Οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στις εκάστοτε υπηρεσίες του Δήμου και το δημοτικό ΚΕΠ, να κλείνουν το απαιτούμενο ραντεβού και να προσέρχονται χωρίς αναμονή προκειμένου να διεκπεραιώνουν με ταχύτητα την υπόθεσή τους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Για 32η συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσφέρει δωρεάν μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής καλλιτεχνικής φωτογραφίας σε συνεργασία με το Φάος – Φωτογραφία και τον δάσκαλο Γιάννη Γαλάνη. Οι εγγραφές για τη νέα περίοδο ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου, αποκλειστικά μέσω αίτησης με email στα george.kapsalakis@gmail.com, galagiannis8@gmail.com ή gr.politismos@iraklio.gr.

διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μαθήματα για πιάνο, κιθάρα και για την ξένη γλώσσα των Γερμανικών προσφέρει στους Ηρακλειώτες για ακόμα μια περίοδο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά (από 10 ετών και πάνω) και ενήλικες, ενώ όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου στέλνοντας την αίτηση εγγραφής στο mail protokolo@iraklio.gr έως τις 9 Οκτωβρίου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη συντονιστεί προετοιμάζοντας την πόλη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας "Ιανός". Στρατηγικά σημεία (φρεάτια, απορροές, δέντρα κτλ) ελέγχονται, ενώ η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή για τα επόμενα 24ωρα. Σε περίπτωση ανάγκης, οι Ηρακλειώτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των υπευθύνων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην διεύρυνση της ομάδας διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με νέα πρόσωπα και αρμοδιότητες, οι οποίες απαντούν στις επίκαιρες ανάγκες της κοινωνίας, προχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, στον ετήσιο «ανασχηματισμό» της δημοτικής αρχής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ορίζει τους Αντιδημάρχουςκαι τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, με θητεία από 08/09/2020 έως 07/9/2021, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την σχετική απόφαση.

Δείτε την απόφαση ορισμού των αντιδημάρχων ΕΔΩ

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με τα απαραίτητα μέτρα και εξοπλισμό για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η δημοτική αρχή είχε φροντίσει, από τις προηγούμενες ημέρες κιόλας, να μοιραστούν στα σχολεία οι μάσκες που ετοίμασε ο Δήμος, τα φυλλάδια που τύπωσε για να ενημερώσει τα παιδία πως θα τις χρησιμοποιούν σωστά, θερμομετρητές, αντισηπτικά, αλλά και τα θερμός που προμήθευσε το Υπουργείο Παιδείας και όλα αυτά σε καθαρές αίθουσες, χάρη στο προσωπικό που προσέλαβε και έγκαιρα εγκατέστησε στα σχολεία ο Δήμος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στα σχολεία βρίσκονται ήδη από το πρωί της Παρασκευής όσα χρειάζονται για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, πολύ πριν το πρώτο κουδούνι της Δευτέρας. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φρόντισε να γίνει έγκαιρα στις σχολικές μονάδες η διανομή των μασκών που ετοίμασε ο ίδιος, των απαραίτητων αντισηπτικών υλικών, των παγουριών που διέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, όπως επίσης και των ενημερωτικών φυλλαδίων που τύπωσε με πρωτοβουλία της η δημοτική αρχή για να βοηθήσει στην ενημέρωση των παιδιών για το πώς γίνεται η σωστή χρήση της μάσκας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης για γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς (δημοτικούς ή ιδιωτικούς) ξεκινά αυτές τις ημέρες από την ΕΕΤΑΑ. Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση του προγράμματος των vouchers αυτή την φορά περιλαμβάνοντας επιπλέον επαγγελματικούς κλάδους όπως οι εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και γονείς που δεν πήραν επιδότηση από το κυρίως, πρώτο πρόγραμμα.

διαβάστε περισσότερα