Φόρμα αναζήτησης

Πόλη

Alt

Το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καραντίνας για την προστασία από την πανδημία επαναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έκτακτες υπηρεσίες, προσαρμοσμένη λειτουργία και στοχευμένες παροχές για να βοηθήσει τους κατοίκους του ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αναστέλλονται ή τροποποιούνται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και μέχρι νεότερης κυβερνητικής απόφασης προγράμματα, δομές και υπηρεσίες όλων των δήμων της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενάντια στην πανδημία του covid-19, συνεπώς και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα:

Εξυπηρέτηση πολιτών

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στη μονοδρόμηση στο τμήμα της οδού Θέμιδος, από οδό Παλλάδος έως Ακροπόλεως, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να δώσει λύση σε ένα χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής. Η νέα ρύθμιση υλοποιείται καθ’ υπόδειξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που τα προηγούμενα χρόνια εκπόνησε η δημοτική αρχή και σταδιακά, πλέον, εφαρμόζει, ώστε να βελτιώσει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης κάνοντας τις μετακινήσεις εντός Ηρακλείου πιο εύκολες και πιο ασφαλείς.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκινούν τα έργα της αναστύλωσης του παλαιού εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται εντός του πάρκου της οδού Πεύκων (γνωστό και ως ΟΤ 216) ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε τοπόσημο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ως ένας νέος, δυναμικός, πολυχώρος πολιτισμού και δημιουργίας στην υπηρεσία των δημοτών. Μετά τον σχετικό διαγωνισμό και την υπογραφή της απαιτούμενης σύμβασης από τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο, η εργολήπτρια εταιρεία βάζει μπροστά τις εργασίες, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου ενάμιση χρόνο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τρεις ακόμα αιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν σε ισάριθμα σημεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «υιοθεσίας» των μεγαλοπρεπών αυτών δέντρων, τα οποία απομακρύνονται από την ΕΡΓΟΣΕ στις διάφορες εργασίες που κάνει για το δίκτυό της, μεταφυτεύονται και βρίσκουν νέο σπίτι στα χώματα αστικών περιοχών ώστε να συνεχίσουν να καρποφορούν και να στολίζουν την ελληνική γη.

Οι τρείς ελιές που δωρίστηκαν πιο πρόσφατα από την ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο – και μεταφέρθηκαν με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο – τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μικρούς λαχανόκηπους σε ακόμα περισσότερα σχολεία της πόλης (νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικούς σταθμούς) δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να μάθουν τα παιδιά την αξία της καλλιέργειας αλλά και της υγιεινής διατροφής. Οι άνθρωποι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος τοποθετούν ειδικές κατασκευές στις αυλές των σχολείων, τις οποίες, παρέα με τους μικρούς μαθητές, φυτεύουν με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά που βρίσκουμε στο καθημερινό μας τραπέζι.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω έλλειψης κενών τάφων, έως το τέλος του τρέχοντος μηνός Απριλίου δεν θα γίνονται νέες ταφές στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηρακλείου Αττικής. Θα εκτελούνται εκταφές και ταφές σε οικογενειακούς τάφους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια η λειτουργία του Κοιμητηρίου να επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς το συντομότερο δυνατό.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πρόταση για την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ περίπου κατέθεσε προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να επωφεληθεί από το μέτρο των Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων. Πρόκειται για αίτημα το οποίο, στην περίπτωση που εγκριθεί, θα χρηματοδοτήσει τα σχέδια του Δήμου για την ανάπλαση του δικτύου κοινόχρηστων χώρων και αστικού πρασίνου κατά μήκος του οδικού άξονα των οδών Κουντουριώτου και Ελ. Βενιζέλου (από Μελ. Μερκούρη μέχρι Αττική Οδό) ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή και, κατά συνέπεια, η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με την ανάπλαση των πεζοδρομίων και της νησίδας της λεωφόρου Πλαπούτα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε την φετινή γενική εργολαβία παρεμβάσεων βελτίωσης των πεζοδρομίων της πόλης, η οποία, με ύψος στο 1 εκατ. ευρώ περίπου, θα επεκταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα σε όλες τις γειτονιές για να επιδιορθώσει και να ανακατασκευάσει τα προβληματικά σημεία.

διαβάστε περισσότερα