Φόρμα αναζήτησης

Πόλη

Alt

Το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καραντίνας για την προστασία από την πανδημία επαναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έκτακτες υπηρεσίες, προσαρμοσμένη λειτουργία και στοχευμένες παροχές για να βοηθήσει τους κατοίκους του ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αναστέλλονται ή τροποποιούνται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και μέχρι νεότερης κυβερνητικής απόφασης προγράμματα, δομές και υπηρεσίες όλων των δήμων της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενάντια στην πανδημία του covid-19, συνεπώς και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα:

Εξυπηρέτηση πολιτών

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίπτεται ακόμα μια προσφυγή κατά της απόκτησης του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, σχολιάζει τα εξής: 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα ακόμα πάρκο τσέπης, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 14ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, δημιουργείται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για τον δημοτικό χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σαντορίνης και Παπαδάκη στο Κάτω Ψαλίδι, τον οποίο τα παιδιά είχαν την ιδέα να υιοθετήσουν και να διαμορφώσουν. Αυτή τους την πρωτοβουλία τη μετέφεραν στο δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος αμέσως την αποδέχθηκε και συμφώνησε, Δήμος και σχολείο, να προχωρήσουν στη δημιουργία του πάρκου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τον περαιτέρω βηματισμό για την εκκίνηση των έργων ανέγερσης της καινούργιας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης εξέτασαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με εκπροσώπους της διεύθυνσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, παρουσία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Κώστα Μανωλάκη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Είναι πραγματικά λυπηρό, στο βωμό μιας στείρας αντιπολίτευσης, να διαστρέφεται η πραγματικότητα και ακόμα πιο λυπηρό, εκείνοι που δεν ψήφισαν να αποκτήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής το Κτήμα Φιξ, να κατηγορούν τη δημοτική αρχή επειδή ξεκίνησε τις απαραίτητες εργασίες, ώστε  - μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης - να φροντίσει το πράσινο και τα περισσότερα από 1000 δέντρα που το Κτήμα φιλοξενεί εντός των ορίων του.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες για να κυλήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία της Κυριακής έχει λάβει ή προγραμματίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο κομμάτι τουλάχιστον που αφορά τη δική του αρμοδιότητα και ευθύνη. Ήδη οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί σε εμφανή σημεία της πόλης, ενώ το εκλογικό υλικό θα είναι από την Παρασκευή διαθέσιμο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Επίσης την Παρασκευή, ημέρα που κλείνουν τα σχολεία – εκλογικά κέντρα, τα συνεργεία του Δήμου θα προετοιμάσουν κατάλληλα τις σχολικές αίθουσες ως εκλογικά τμήματα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Έγκαιρα ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά το πρόγραμμα προληπτικών παρεμβάσεων για την ελάττωση του πληθυσμού των κουνουπιών κατά τους θερινούς μήνες από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Ήδη, εξειδικευμένα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους κύκλους προνυμφοκτονίας κατά την περίοδο της αναπαραγωγής και ωοτοκίας των κουνουπιών στα στρατηγικά σημεία της πόλης (όπως φρεάτια, κοινόχρηστοι χώροι, υγρό στοιχείο κτλ) και, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στα ρέματα (τα οποία είναι αρμοδιότητας του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης) έχουν προετοιμάσει κατάλληλα τον Δήμο για το καλοκαίρι.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Για ένα ακόμα καλοκαίρι στο Ηράκλειο τα βράδια γεμίζουν σινεμά! Η Νοσταλγία, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος της πόλης επιστρέφει και κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 18 Μαΐου για να κρατήσει καθημερινά με δύο προβολές (21.00 και 23.00) και ως τις αρχές του Φθινοπώρου την καλύτερη συντροφιά στους φίλους της 7ης τέχνης από το Ηράκλειο, αλλά και όλες τις άλλες περιοχές που κατά χιλιάδες τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

διαβάστε περισσότερα