Φόρμα αναζήτησης

Πόλη

Alt

Το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καραντίνας για την προστασία από την πανδημία επαναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έκτακτες υπηρεσίες, προσαρμοσμένη λειτουργία και στοχευμένες παροχές για να βοηθήσει τους κατοίκους του ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αναστέλλονται ή τροποποιούνται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και μέχρι νεότερης κυβερνητικής απόφασης προγράμματα, δομές και υπηρεσίες όλων των δήμων της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενάντια στην πανδημία του covid-19, συνεπώς και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα:

Εξυπηρέτηση πολιτών

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το Κτήμα Φιξ ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό από το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου και για κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 9.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα για να γίνουν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και εμπλουτισμού του πράσινου και των υποδομών του, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης περιμένει μικρούς και μεγάλους να το χαρούν.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πρακτικές συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέτασαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο πρύτανης του Ιδρύματος, Σπύρος Κίντζιος, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείου Ηρακλείου έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου. Στο επίκεντρο το Κτήμα Φιξ, το οποίο δήμαρχος και πρύτανης επισκέφθηκαν αμέσως μετά την συνάντηση, καθώς ο Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε την συνδρομή του Πανεπιστημίου στα βήματα που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη του Κτήματος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω της πανελλαδικής απεργίας, η Γραμμή 1 της Δημοτικής Συγκοινωνίας δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 28/2 καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αντίθετα, το ειδικό δρομολόγιο της μεταφοράς των φοιτητών της πόλης από Ηράκλειο προς Πανεπιστημιούπολη θα εκτελεστεί κανονικά για την εξυπηρέτησή τους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ανοδική πορεία στην Ανακύκλωση σημείωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, πάντα με την συμβολή των δημοτών του. Συγκεκριμένα, το 2023 κατάφερε να τριπλασιάσει τον όγκο των ρούχων (υφασμάτων, παπουτσιών κτλ) που κατέληξαν στους ειδικούς μωβ κάδους ανακύκλωσης και όχι στα σκουπίδια. Για την ακρίβεια, οι Ηρακλειώτες ανακύκλωσαν περίπου 64 τόνους μέσα στην περασμένη χρονιά, αριθμός τριπλάσιος από τους αντίστοιχους 21 τόνους που πήγαν στην ανακύκλωση το 2021, στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι των τεσσάρων πόλεων από τις οποίες προγραμματίζεται να περάσει η διαδρομή της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στον υφυπουργό ανέλυσαν για ακόμα μια φορά ενστάσεις, παρατηρήσεις αλλά και βελτιώσεις που ζητούν σε περίπτωση που προχωρήσει το έργο ώστε να εξασφαλισθεί ότι η διάνοιξη δεν θα δυσχεραίνει την καθημερινότητα στους δήμους και δεν θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τρία ακόμα καινούργια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσθέτει στον στόλο του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τις ανάγκες της καθημερινότητας στην πόλη αλλά και για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Ηρακλείου. Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου – χωρίς δηλαδή να επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο και οι δημότες – ο Δήμος απέκτησε σε πρώτη φάση τρία ηλεκτροκίνητα φορτηγάκια (δύο παρελήφθησαν αυτές τις ημέρες, ένα τον προηγούμενο μήνα) και ένα όχημα σκούπα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων του Civitas Initiative για την προώθηση και την ενσωμάτωση πρακτικών βιώσιμης αστικής κινητικότητας εντάσσεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μέσω αυτού του δικτύου θα μπορέσει να διεκδικήσει απευθείας από την ΕΕ και να εφαρμόσει στην πόλη χρηματοδοτούμενα προγράμματα που θα ενισχύσουν τις μετακινήσεις εντός των ορίων της αλλά και να ανταλλάσσει εμπειρία και τεχνογνωσία με τις υπόλοιπες πόλεις – μέλη για να βελτιώσει τις δικές του υποδομές.

διαβάστε περισσότερα