Alt

Το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καραντίνας για την προστασία από την πανδημία επαναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έκτακτες υπηρεσίες, προσαρμοσμένη λειτουργία και στοχευμένες παροχές για να βοηθήσει τους κατοίκους του ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αναστέλλονται ή τροποποιούνται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και μέχρι νεότερης κυβερνητικής απόφασης προγράμματα, δομές και υπηρεσίες όλων των δήμων της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενάντια στην πανδημία του covid-19, συνεπώς και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα:

Εξυπηρέτηση πολιτών

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την απαλλαγή των γονιών με παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από την υποχρέωση καταβολής τροφείων για το διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, αποφάσισε ο δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας. Όπως την άνοιξη, έτσι και σε αυτή την περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος εκμεταλλεύεται την δυνατότητα που του δίνει ο νόμος και ελαφρύνει οικονομικά τις οικογένειες της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την απαλλοτρίωση ακόμα τριών εκτάσεων προκειμένου να διαμορφωθούν ως χώροι κοινόχρηστοι και πρασίνου και να αποδοθούν ελεύθεροι στους κατοίκους της πόλης αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για εκτάσεις στη συμβολή των οδών Πρασ. Λόφου, Διστόμου και Μαινάλου, στη συμβολή των οδών Παπανούτσου και Άνθ. Γαζή καθώς και μεταξύ των οδών Λεωφ. Πλαπούτα και Αυγής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σε χρώμα πορτοκαλί, το επίσημο χρώμα για τον συμβολισμό του μηνύματος κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, φωτίστηκε στις 25 Νοεμβρίου το δημαρχείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανήμερα της σχετικής Παγκόσμιας Ημέρας. Ο Δήμος συμμετείχε σε ακόμα μια δράση – πρωτοβουλία που οργάνωσε το ελληνικό τμήμα του δικτύου SDG17 προκειμένου όλοι μαζί, οι δήμοι της χώρας, να φωνάξουν δυνατά πως η βία κατά των γυναικών, σε οποιαδήποτε μορφή της, δεν είναι αποδεκτή στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τις δράσεις καθαρισμών και απολυμάνσεων σε στρατηγικά σημεία της πόλης έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα της επιφυλακής για την πανδημία ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε αυτή την εκστρατεία βρήκε σύμμαχο στον πρόσωπο του γνωστού Ηρακλειώτη Γιάννη Χορόζογλου, σύμβουλο επιχειρήσεων με έντονη παρουσία και δράση σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σύμφωνα με τη νεότερη οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τα μέτρα για την προστασία των πολιτών από την πανδημία το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα λειτουργεί εφεξής από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 - 15.00, κατόπιν βέβαια ραντεβού. 

Το παράρτημα του ΚΕΠ επί της λεωφόρου Πλαπούτα θα συνεχίσει να λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 - 14.30.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω των νέων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας του covid-19, η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας τροποποιείται μέχρι νεότερης απόφασης ως εξής:

  • Η Γραμμή 1 θα εκτελεί το τελευταίο της δρομολόγιο στις 13.30 
  • Η Γραμμή 2 αναστέλλεται
διαβάστε περισσότερα
Alt

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σκοπεύει να μειώσει τη δημοτική φορολογία προκειμένου να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης, φέτος δε επίκαιρα παρά ποτέ, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία που η πανδημία έχει ανατρέψει τον οικονομικό προγραμματισμό σε φάσμα που ξεκινάει από την πιο απλή οικογένεια και φτάνει μέχρι τη μεγαλύτερη εταιρία. Η πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, η οποία, σε πρώτη φάση, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και θα συζητηθεί, ακολούθως, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έχει ως εξής:

διαβάστε περισσότερα