Alt

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκινά από σήμερα και έως τις 5 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για το φετινό πρόγραμμα επιδότησης τροφείων στους παιδικούς σταθμούς (δημοτικούς και ιδιωτικούς). Προσοχή: οι φετινές αιτήσεις θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα από τις ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ: eetaa.gr & paidikoi.eetaa.gr. Θυμίζουμε, όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα και θα περιμένουν τους γονείς που θα καταφέρουν να πάρουν voucher για τις εγγραφές τους με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μια νέα πλατεία, ένα καινούργιο χώρο πρασίνου παραδίδει στους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στην διασταύρωση των οδών Πεύκων και Κλεισθένους, δίπλα στο Πάρκο Σκύλων, τα συνεργεία του Δήμου διαμόρφωσαν μια έκταση άνω των δύο στρεμμάτων με νέα φυτά, γκαζόν, πράσινες δημιουργίες και αυτόματο πότισμα, ώστε να αποτελέσει σημείο δροσιάς, ξεκούρασης αλλά και αστικός πνεύμονας τόσο για τους περίοικους, όσο και για το σύνολο του Ηρακλείου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στο παλιό του, προ έκτακτων μέτρων για τον covid-19, ωράριο επανέρχεται το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από την Δευτέρα 13 Ιουλίου. Στον 1ο όροφο του δημαρχείου (Στ. Καραγιώργη και Μαρίνου Αντύπα) το ΚΕΠ θα εξυπηρετεί Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 με 19.30 και Σάββατο 8.00 με 13.00

Το παράρτημα του ΚΕΠ στη λεωφόρο Πλαπούτα θα συνεχίσει να δέχεται το κοινό Δευτέρα με Παρασκευή 8.00 με 14.00.

Επισημαίνεται, ότι για την προστασία όλων, πολιτών και υπαλλήλων, συνίσταται οι εξυπηρετούμενοι να έχουν μαζί τους μάσκα στόματος και μύτης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μια ακόμα παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, κατασκευάζοντας ένα νέο αγωγό διαφυγής των όμβριων υδάτων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Μακεδονίας και Αυγής. Ο νέος αγωγός έρχεται να συμπληρώσει το δίκτυο που ξεκίνησε να δημιουργείται πριν λίγα χρόνια, με ανάλογα έργα στην γειτονιά, για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία της περιοχής κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων, ειδικά σε ένα σημείο στο οποίο εδρεύει το συγκρότημα των 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου από όπου περνάν καθημερινά δεκάδες παιδιών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αυτόματα και ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν, την επανάληψή τους, αλλά και για τις δραστηριότητες που μπορούν να μετέχουν, οι Ηρακλειώτες που συμμετέχουν στο πρωτοπόρο πρόγραμμα του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια που «τρέχει» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το  Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Έργα υποδομών και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, τα οποία θα ελαφρύνουν τις πόλεις από τα έντονα κυκλοφοριακά φορτία, λόγω υπερτοπικών χρήσεων, και θα επιτρέψουν, παράλληλα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, διεκδικούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης - Πεύκης και Κηφισιάς.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκινάν από σήμερα οι αιτήσεις του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε δήμους , περιφέρειες και λοιπούς φορείς, 8μηνης διάρκειας, πλήρους απασχόλησης για μακροχρόνια άνεργους. Το πρόγραμμα θα απασχολήσει 36.500 άτομα, από τους οποίους για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έχουν εγκριθεί τα 109 σε διάφορες ειδικότητες.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα υποβολής αίτησης ΕΔΩ

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των νηπιαγωγείων της πόλης, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μια υπεραιωνόβια ελιά, άνω των 300 ετών, βρήκε στα χώματα του Ηρακλείου Αττικής το νέο της σπίτι για να ριζώσει, να καρποφορήσει ξανά και να στολίσει την πόλη για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το μεταφύτευσε στην είσοδο της πόλης, επί της οδού Ιφιγενείας, στο παρκάκι που διαμόρφωσε η δημοτική αρχή πριν λίγα χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο.

διαβάστε περισσότερα