Alt

Ειδικό δρομολόγιο της Δημοτικής Συγκοινωνίας για την δωρεάν μεταφορά των φοιτητών της πόλης προς την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου βάζει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το λεωφορείο θα μεταφέρει τους νέους από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και για κάθε ημέρα, Δευτέρα έως Παρασκευή, ξεκινώντας στις 8.00 το πρωί από την στάση επί της οδού Μελίνας Μερκούρη, έξω από τον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα τρία σχολεία της πόλης συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου βάσει της συμφωνίας που έχει πετύχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με την Εταιρία Διανομής Αερίου για την σταδιακή, δωρεάν σύνδεση όλων των σχολικών και των δημοτικών κτιρίων. Αυτή τη φορά πρόκειται για το 4ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο και το Ειδικό Σχολείο, τα οποία μπαίνουν και αυτά στη λίστα ανάμεσα σε εκείνα που έχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκινούν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου εκ νέου τα μαθήματα του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Μετά από την διακοπή λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γυρίσουν και πάλι στις αίθουσες για το υπόλοιπο της περιόδου.

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου έχει ήδη ειδοποιήσει για το πρόγραμμα τους μαθητές. Περισσότερες πληροφορίες στο 2132000169.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πενήντα θεματικές ενότητες προσφέρει στους ενδιαφερόμενους πολίτες ο νέος κύκλος του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν όλοι οι ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Αρκεί να επιλέξουν τις ενότητες που τους ενδιαφέρουν και να απευθυνθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου στα τηλέφωνα 2132000144 και 242, Δευτέρα με Παρασκευή 09:30-14:00, στο Τμήμα Παιδείας (1ος όροφος δημαρχείου).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τίμησε τους νέους φοιτητές της πόλης, τα παιδιά των σχολείων του Ηρακλείου δηλαδή που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του φετινού καλοκαιριού την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, σε μια γιορτή με χριστουγεννιάτικο κλίμα, στο δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο. Όλα τα παιδιά πήραν από ένα αναμνηστικό έπαινο και ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους του Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς τους να καμαρώσουν για άλλη μια φορά για την επιτυχία τους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ανακοίνωση εκ μέρους του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ NEW MEDIA ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΜΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ή ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής παρέχει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Γερμανικών σε όλους τους Ηρακλειώτες, παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα θα παραδίδονται από έμπειρη καθηγήτρια ξένων γλωσσών, Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις απογευματινές ώρες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και φέτος στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τους καθιερωμένους αγιασμούς. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν στα σχολεία, δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς. 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην κάλυψη όλων των παιδιών που θα ξεκινήσουν ή θα συνεχίσουν την προσχολική αγωγή τους στα τμήματα νηπιαγωγείων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος διαμόρφωσε τους απαιτούμενους χώρους και το Υπουργείο διορίζει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να δημιουργηθούν 5 επιπλέον τάξεις δημόσιου νηπιαγωγείου, πέραν των δομών στα υφιστάμενα σχολικά κτίρια. Αυτές θα λειτουργήσουν σε διακριτούς χώρους των δημοτικών παιδικών σταθμών προκειμένου να φιλοξενήσουν συνολικά περίπου 100 παιδιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την διαβεβαίωση ότι κανένα 4χρονο παιδί δημοτών Ηρακλείου Αττικής δεν θα μείνει εκτός δομών προσχολικής αγωγής πήρε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο Υπουργείο.

διαβάστε περισσότερα