Φόρμα αναζήτησης

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά

Alt
11 Σεπ 2024 11:01 AM
Κατηγορία: Παιδεία

Δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της πόλης για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς βρέθηκε και φέτος ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος παρακολούθησε αγιασμούς σε σχολεία όλων των βαθμίδων και έστειλε μήνυμα στην σχολική κοινότητα πως ο Δήμος θα συνεχίσει να δουλεύει εντατικά ώστε να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ηρακλείου το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, προκειμένου η μόνη τους έγνοια να είναι η πρόοδός τους.

Άλλωστε, όλους τους μήνες του καλοκαιριού που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά η δημοτική αρχή και οι δημοτικές υπηρεσίες προχώρησαν σε πολυάριθμες παρεμβάσεις, μικρές και μεγάλες, για την βελτίωση των σχολικών κτιρίων και την επιδιόρθωση των όποιων προβλημάτων (αναλυτικά παρουσίαση των εργασιών στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr).

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δουλειά έπιασαν και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου στη νέα τους μορφή. Μετά τη δια νόμου κατάργησή τους ως νομικά πρόσωπα, η δημοτική αρχή φρόντισε να συστήσει νέες επιτροπές, όπως επιτρέπει η καινούργια νομοθεσία, στελεχωμένες με ανθρώπους που έχουν εμπειρία και γνώσεις στον τομέα της Παιδείας.

Ήδη έγινε η πρώτη συνάντηση των μελών τους ενώ θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι παραδοσιακές συναντήσεις του δημάρχου με τους διευθυντές όλων των σχολείων του Ηρακλείου για να γίνει ο απολογισμός των πρώτων ημερών και το τσεκάρισμα εάν όλα ξεκίνησαν ομαλά.

Το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς

«Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Με χαρά και αισιοδοξία, σας καλωσορίζω στη νέα σχολική χρονιά! Είμαι περήφανος για όλη την σχολική κοινότητα της πόλης μας και βέβαιος, πως το νέο σχολικό έτος, έρχεται με πολλές υποσχέσεις και ευκαιρίες για όλους! Όταν συνεργαζόμαστε, καταφέρνουμε το αδύνατο και στόχος όλων μας, είναι να υποστηρίξουμε και να καθοδηγήσουμε τους μαθητές της πόλης μας, στον δρόμο της επιτυχίας και συνάμα της ευτυχίας!

Αγαπητοί γονείς, μιλώντας σαν πατέρας θα πω πως…είμαστε η κύρια στήριξη των παιδιών μας στην εκπαίδευσή τους. Εμείς, μπορούμε να δημιουργήσουμε γι’ αυτά ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική τους επιτυχία αλλά και την ευτυχία τους!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σας ευχαριστούμε για την σημαντική εργασία και την αφοσίωσή σας! Περιμένουμε να μοιραστείτε και αυτή τη χρονιά, τις γνώσεις σας με τα παιδιά, με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό για διδασκαλία.

Αγαπημένοι μαθητές, είστε οι ήρωες κάθε σχολικού έτους! Σε αυτή τη νέα αρχή, σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε τις δυνατότητές σας και να παρακολουθήσετε με προσήλωση τα μαθήματα σας. Να έχετε στις σχολικές αίθουσες την περιέργεια και τη προθυμία για μάθηση. Και στο διάλειμμα έξω στην αυλή, ξεγνοιασιά και κέφι για παιχνίδι.

Ωστόσο, όπου κι αν βρίσκεστε να θυμάστε πως ο καθένας από εμάς κάνει το δικό του ξεχωριστό ταξίδι και έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά!!

Να θυμάστε ότι είστε σημαντικοί και αξίζετε!!

Εμείς, μαζί με τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς σας, θα σας υποστηρίξουμε και θα διευκολύνουμε τη μαθησιακή σας εμπειρία, καθώς εσείς θα ανακαλύπτετε και θα αναπτύσσετε τις ικανότητές σας. Θα συνεργαστούμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και είμαι σίγουρος πως θα είναι ένα ταξίδι ευχάριστο, γεμάτο δημιουργία & ανακαλύψεις!

Αγκαλιάστε τις ευκαιρίες που σας προσφέρει η εκπαίδευση και είμαι βέβαιος, ότι μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα!

Εύχομαι σε όλους, ένα επιτυχημένο και δημιουργικό σχολικό έτος!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.