Φόρμα αναζήτησης

Φορητοί απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Alt
01 Οκτ 2024 11:06 AM
Κατηγορία: Παιδεία

Με φορητούς απινιδωτές εξοπλίζει σταδιακά όλα τα σχολεία της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να προστατεύσει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών στην απευκταία στιγμή ανάγκης. Η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, μέσα από τις Σχολικές Επιτροπές, προμηθεύτηκε και παρέδωσε σε λύκεια και γυμνάσια του Ηρακλείου τις εν λόγω συσκευές, παρέχοντας, παράλληλα, την απαιτούμενη εκπαίδευση για την χρήση τους στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα ο Δήμος να αγοράσει περισσότερα μηχανήματα ώστε να μπουν απινιδωτές στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Την πρόσφατη παρτίδα των φορητών απινιδωτών παρέλαβαν οι διευθυντές/ντριες και εκπαιδευτικοί λυκείων και γυμνασίων της πόλης σε δράση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής. Εκεί, ειδικός από την εταιρεία που προμηθεύει τις συσκευές, έδειξε στους εκπαιδευτικούς πώς γίνεται η σωστή χρήση του απινιδωτή σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής ώστε, με την σειρά τους, να μεταφέρουν τις οδηγίες στο προσωπικό των σχολείων αλλά και στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Θυμίζουμε δε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά ο Δήμος, σε συνεργασία με σχετικούς φορείς, παρείχε μαθήματα πρώτων βοηθειών στα σχολεία της πόλης, πρόγραμμα που θα συνεχιστεί και το νέο έτος.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την ζωή, πόσο μάλλον την ζωή ενός παιδιού. Οφείλουμε να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα θωρακίσουν την υγεία τους απέναντι και στην πιο ακραία περίπτωση. Με την εγκατάσταση απινιδωτών στα σχολεία του Δήμου μας προστατεύουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, αλλά τους δίνουμε και ένα μάθημα για το πώς μπορούμε να διασώσουμε τους συνάνθρωπούς μας όταν παραστεί ανάγκη», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Τα σχολεία που πλέον διαθέτουν απινιδωτές είναι: 1ο Λύκειο (εξυπηρετεί και το όμορο 1ο Γυμνάσιο), 6ο Γυμνάσιο (εξυπηρετεί και το όμορο 3ο Δημοτικό), 2ο Λύκειο (εξυπηρετεί και το όμορο 5ο Γυμνάσιο), 3ο Λύκειο, 4ο Λύκειο (εξυπηρετεί και το όμορο 4ο Γυμνάσιο).


 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.