Φόρμα αναζήτησης

Κοινωνία

Η Αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών οργανώνει Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων πώλησης ευπαθών προϊόντων που εδρεύουν στους δήμους των ορίων τις Κυριακές καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

διαβάστε περισσότερα

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού 2021. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή εξηγεί τη μέθοδο με την οποία διακρίνουμε τους πιστοποιημένους υπαλλήλους, που αυτή την περίοδο επισκέπτονται πανελλαδικά τα σπίτια για τις ανάγκες της τρέχουσας Απογραφής.

διαβάστε περισσότερα

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς είναι και αυτό το καλοκαίρι οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, έχουν καταρτίσει πλήρες σχέδιο δράσης, το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή τις περιόδους με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς. Το εν λόγω πλάνο περιλαμβάνει, μέσα στα άλλα, και την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης, ανάλογα με τον ημερήσιο χαρακτηρισμό της κατηγορίας επικινδυνότητας.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βοηθά τις επιχειρήσεις της πόλης να δημιουργήσουν εντελώς δωρεάν το δικό τους e-shop (ή να αναβαθμίσουν το ήδη υπάρχον) για να μπορέσουν να κινηθούν εμπορικά κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία. 

Συνεργασία με το ΕΕΑ

διαβάστε περισσότερα

Οι κύριοι και νομείς των ακινήτων εντός των ορίων του εγκεκριμένου σχεδίου «Κάτω Ψαλίδι» των Δήμων Ηρακλείου Αττικής και Αμαρουσίου (Π.Δ. 2/8/2018 – ΦΕΚ 174 ΑΑΠ/27-8-2018) καλούνται να προσέλθουν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Στ. Καραγιώργη 1 & Μαρ. Αντύπα, 2ος όροφος) τις εργάσιμες μέρες και ώρες με σκοπό να λάβουν γνώση της Α΄ ανάρτησης της Πράξης Εφαρμογής και της Β’ ανάρτησης των κτηματογραφικών διαγραμμάτων και κτηματολογικών πινάκων.

διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καραντίνας για την προστασία από την πανδημία επαναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έκτακτες υπηρεσίες, προσαρμοσμένη λειτουργία και στοχευμένες παροχές για να βοηθήσει τους κατοίκους του ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα

Η καμπάνια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να μάθουν τα παιδιά της πόλης την σωστή χρήση της μάσκας προστασίας στο σχολείο, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους κατά την διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας.

διαβάστε περισσότερα

Την πρωτοβουλία "6 για έξω" μια σειρά από καμπάνιες και δράσεις για να γίνουν οι ελληνικές πόλεις πιο ανθρώπινες, πιο προσβάσιμες, πόλεις στις οποίες μπορείς να περπατάς και να κινήσε άνετα ξεκινά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τι είναι όμως το "6 για έξω":

6 δράσεις για ανθρώπινες πόλεις

Ουσιαστικά η πρόταση της ΚΕΔΕ περιλαμβάνει δράσεις μεταξύ των οποίων είναι:

1. Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων

διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη:

  • Την παρ. Α 2.3 του άρθρου 3 του Ν 4258/2014 (ΦΕΚ 94Α/2014) σχετικά με τη διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα.
  • την με αρ. 14/12-02-2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ 65ΓΡΩΡ3-3ΟΑ).

Καλούνται

όλοι οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν γνώση των αναρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων στα οποία αποτυπώνονται οι προτεινόμενες οριογραμμές των ρεμάτων που βρίσκονται εντός της περιοχής επέκτασης του σχεδίου στην Μαγκουφάνα Φιξ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως σίγουρα ξέρετε η περιοχή σας, το Κάτω Ψαλίδι, μπήκε μετά από πολύχρονους αγώνες στο Σχέδιο Πόλης ώστε να δώσει την ελευθερία σε εσάς να εκμεταλλευτείτε όπως νομίζετε καλύτερα την περιουσία σας και σε εμάς να διαμορφώσουμε τις υποδομές και τις συνθήκες εκείνες, που θα κάνουν την γειτονιά πραγματικά τόπο να ζεις, τόπο που αξίζει σε όλους σας.

διαβάστε περισσότερα