Φόρμα αναζήτησης

Κοινωνία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ερεύνα έληξε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκπονεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Βασικός σκοπός αυτού του σχεδίου είναι ο προγραμματισμός της χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο κανονικής ή υψηλής ισχύος και θέσεων στάθμευσης, ώστε να προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση, που είναι η λιγότερο ρυπογόνος μορφή ιδιωτικής μετακίνησης. 

διαβάστε περισσότερα

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς είναι και αυτό το καλοκαίρι οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, έχουν καταρτίσει πλήρες σχέδιο δράσης, το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή τις περιόδους με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς. Το εν λόγω πλάνο περιλαμβάνει, μέσα στα άλλα, και την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης, ανάλογα με τον ημερήσιο χαρακτηρισμό της κατηγορίας επικινδυνότητας.

διαβάστε περισσότερα

Με την υπ’ αριθμ. 27/23-03-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Α.Δ.Α. 9ΠΥΗΩΡ3-ΡΡ5) εγκρίθηκε η «Επανεπιβολή της ρυμοτομίας, σε συμμόρφωση προς τις υπ’ αριθ. 5999/2009 και 11623/2017 αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας σε ακίνητα που ρυμοτομούνται για τη δημιουργία κοινοχρήστου χώρου – πρασίνου (Ο.Τ. 454ζ) φερόμενων ιδιοκτησιών, στη συμβολή των οδών Παπανούτσου και Άνθ. Γαζή στην περιοχή ρέμα Πλάτωνος της Π.Ε. 2 Πράσινος Λόφος», η οποία είχε ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ’ αριθ.

διαβάστε περισσότερα

Με την υπ’ αριθμ. 28/23-03-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Α.Δ.Α. ΩΣΙΧΩΡ3-ΕΛ2) εγκρίθηκε η «Επανεπιβολή της ρυμοτομίας, σε συμμόρφωση προς τις υπ’ αριθ. 11985/2010 και 7725/2005 αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας σε ακίνητα που ρυμοτομούνται για τη δημιουργία κοινοχρήστου χώρου – πλατείας παιδικής χαράς και κοινωφελούς χώρου πολιτιστικού κέντρου (Ο.Τ. Γ493 Γ494 και Γ495) φερόμενων ιδιοκτησιών, μεταξύ των οδών Λεωφ. Πλαπούτα και Αυγής στην περιοχή Ηπειρώτικα», η οποία είχε ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ’ αριθ.

διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορούμε να κάνουμε τις συγκοινωνίες στην Αττική, ανάμεσά τους και η Δημοτική μας Συγκοινωνία, καλύτερες; Η γνώμη μας μετράει!

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι συνεργάτης στο ευρωπαϊκό έργο  IP4MaaS Project, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της υιοθέτησης των προγραμμάτων Mobility as a Service (MaaS) αναλύοντας και δοκιμάζοντας τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Shift2Rail.

διαβάστε περισσότερα

Μια ακόμα κίνηση στην κατεύθυνση της τόνωσης και της ανάπτυξης της τοπικής του αγοράς κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας διεξάγουν έρευνα με τη μορφή ερωτηματολογίων προκειμένου να αποτυπωθούν τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της αγοράς της πόλης, στοιχεία που θα γίνουν εργαλείο στα χέρια του Δήμου, κυρίως όμως των επαγγελματιών για τις επόμενες κινήσεις τους στο κομμάτι της βελτίωσης της εμπορικότητας στο Ηράκλειο.

διαβάστε περισσότερα

Η Αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών οργανώνει Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων πώλησης ευπαθών προϊόντων που εδρεύουν στους δήμους των ορίων τις Κυριακές καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την τρίτη και τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021».

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χρονική περίοδο από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης. 

διαβάστε περισσότερα

Οι κύριοι και νομείς των ακινήτων εντός των ορίων του εγκεκριμένου σχεδίου «Κάτω Ψαλίδι» των Δήμων Ηρακλείου Αττικής και Αμαρουσίου (Π.Δ. 2/8/2018 – ΦΕΚ 174 ΑΑΠ/27-8-2018) καλούνται να προσέλθουν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Στ. Καραγιώργη 1 & Μαρ. Αντύπα, 2ος όροφος) τις εργάσιμες μέρες και ώρες με σκοπό να λάβουν γνώση της Α΄ ανάρτησης της Πράξης Εφαρμογής και της Β’ ανάρτησης των κτηματογραφικών διαγραμμάτων και κτηματολογικών πινάκων.

διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καραντίνας για την προστασία από την πανδημία επαναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έκτακτες υπηρεσίες, προσαρμοσμένη λειτουργία και στοχευμένες παροχές για να βοηθήσει τους κατοίκους του ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα