Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς είναι και αυτό το καλοκαίρι οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, έχουν καταρτίσει πλήρες σχέδιο δράσης, το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή τις περιόδους με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς. Το εν λόγω πλάνο περιλαμβάνει, μέσα στα άλλα, και την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης, ανάλογα με τον ημερήσιο χαρακτηρισμό της κατηγορίας επικινδυνότητας.

διαβάστε περισσότερα

Την πρωτοβουλία "6 για έξω" μια σειρά από καμπάνιες και δράσεις για να γίνουν οι ελληνικές πόλεις πιο ανθρώπινες, πιο προσβάσιμες, πόλεις στις οποίες μπορείς να περπατάς και να κινήσε άνετα ξεκινά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τι είναι όμως το "6 για έξω":

6 δράσεις για ανθρώπινες πόλεις

Ουσιαστικά η πρόταση της ΚΕΔΕ περιλαμβάνει δράσεις μεταξύ των οποίων είναι:

1. Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων

διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη:

  • Την παρ. Α 2.3 του άρθρου 3 του Ν 4258/2014 (ΦΕΚ 94Α/2014) σχετικά με τη διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα.
  • την με αρ. 14/12-02-2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ 65ΓΡΩΡ3-3ΟΑ).

Καλούνται

όλοι οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν γνώση των αναρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων στα οποία αποτυπώνονται οι προτεινόμενες οριογραμμές των ρεμάτων που βρίσκονται εντός της περιοχής επέκτασης του σχεδίου στην Μαγκουφάνα Φιξ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα

Βρείτε και εδώ τις δύο φόρμες που χρησιμοποιούμε από αύριο για τις μετακινήσεις μας καθώς και οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργούμε.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (σε pdf)

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (σε pdf)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (σε word)

διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΩΣ 30.6.2020

διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως σίγουρα ξέρετε η περιοχή σας, το Κάτω Ψαλίδι, μπήκε μετά από πολύχρονους αγώνες στο Σχέδιο Πόλης ώστε να δώσει την ελευθερία σε εσάς να εκμεταλλευτείτε όπως νομίζετε καλύτερα την περιουσία σας και σε εμάς να διαμορφώσουμε τις υποδομές και τις συνθήκες εκείνες, που θα κάνουν την γειτονιά πραγματικά τόπο να ζεις, τόπο που αξίζει σε όλους σας.

διαβάστε περισσότερα

Η δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου. Τα Σχέδιο, το οποίο θα καταρτιστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, θα περιγράψει το νέο κυκλοφοριακό χάρτη των μετακινήσεων στον Δήμο, αποτελώντας, παράλληλα, τον οδηγό υλοποίησης αλλά και το κυρίως όπλο στη μάχη της διεκδίκησης των αναπτυξιακών έργων, που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη για τις επόμενες δεκαετίες.

διαβάστε περισσότερα

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

διαβάστε περισσότερα

Με την έναρξη του προγράμματος «Τεχνολογία για Όλους», της COSMOTE, μπορούν οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, να δηλώσουν συμμετοχή. Πρόκειται για δωρεάν μαθήματα χρήσης έξυπνων συσκευών. Τα μαθήματα αρχίζουν τον Μάιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν αιτήσεις εγγραφής στο τηλέφωνο 2106249300, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεργάζεται με την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα, προκειμένου να ενσωματώσει στο μηχανισμό του τα κατάλληλα εργαλεία που θα τονώσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας και θα δημιουργήσουν μια καλο-συντονισμένη δυναμική ανάμεσα σε Δήμο και πολίτες, με γνώμονα την ασφάλεια των Ηρακλειωτών και της περιουσίας τους.

διαβάστε περισσότερα