Φόρμα αναζήτησης

Χρηματοδότηση για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου πέτυχε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής: ένα πολύτιμο εργαλείο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Alt
08 Ιουν 2022 10:20 AM
Κατηγορία: Πόλη

Ένα πολύτιμο εργαλείο θα έχει το προσεχές διάστημα στα χέρια του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στη διαρκή προσπάθεια που κάνει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης. Η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, με πρόταση που υπέβαλλε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατάφερε να πετύχει τη χρηματοδότηση της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Ηρακλείου. Ειδικότερα, μέσα από αυτές τις μελέτες θα αναθεωρηθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, επανασχεδιάζοντας, ουσιαστικά, το Δήμο βάσει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των δημοτών.

Μέσα από το Πολεοδομικό Σχέδιο μιας πόλης ορίζεται το ύφος και η φιλοσοφία της. Για παράδειγμα σε ποια όρια επιτρέπονται οι εμπορικές χρήσεις και τι είδους, σε ποια να υπάρχουν μόνο κατοικίες, που θα υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, χώροι πρασίνου κ.ο.κ. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από εκείνους που έχει ανάγκη να επανεξετάσει το δικό του Σχέδιο, καθώς το υφιστάμενο εν ισχύ έχει οριστεί πριν από δεκαετίες, όταν η πόλη είχε άλλα χαρακτηριστικά, ανθρωπογεωγραφία και απαιτήσεις.

Και ενώ τις μελέτες θα εκπονήσουν ειδικές επιστημονικές ομάδες, οι οποίες θα καταλήξουν σε προτάσεις που θα τεθούν στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου, η φιλοσοφία που θέλει να δώσει η δημοτική αρχή στο νέο Σχέδιο είναι υπέρ της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των  Ηρακλειωτών, της προστασίας του πρασίνου, της εύρυθμης και αρμονικής συνύπαρξης του οικιστικού και του εμπορικού παρανομαστή σε περιοχές του Ηρακλείου, διατηρώντας των χαρακτήρα της γειτονιάς, εναρμονισμένο με τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα μιας σύγχρονης πόλης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε πώς θέλουμε την πόλη μας και, κυρίως, πώς θέλουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Το Ηράκλειο είναι μια όμορφη πόλη, μια πόλη που, όλοι όσοι ζούμε σε αυτή, την αγαπάμε και δεν την αλλάζουμε με καμία. Μπορεί όμως να γίνει ακόμα πιο όμορφη, ακόμα πιο λειτουργική, ακόμα πιο πράσινη, ακόμα πιο σύγχρονη. Με τη χρηματοδότηση που πετύχαμε για να συντάξουμε τις απαραίτητες μελέτες χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία ειδικών, σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το εργαλείο για αυτή την αναβάθμιση», σχολιάζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.