Φόρμα αναζήτησης

Οι Λέσχες Ανάγνωσης ξεκίνησαν ξανά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Alt
14 Δεκ 2022 6:18 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Η γνωριμία των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης για νήπια έγινε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό ύστερα από δύο χρόνια αναμονής, την Τετάρτη 7/12/2022 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με τη συγγραφέα  Κωνσταντίνα Αρμενιάκου. Η εν λόγω συγγραφέας παρουσίασε στα παιδιά το  θέμα του βιβλίου της με τίτλο «Αν σε χάσω μικρέ ελέφαντα», που είχε να κάνει με την απώλεια και τη διαχείριση αυτής. Τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους παιχνίδι και έγινε συζήτηση για το πώς θα ένιωθαν αν το έχαναν και με ποιο τρόπο θα διαχειρίζονταν την απώλεια αυτού.

Η ανάγνωση της ιστορίας ξεκίνησε, γνωρίζοντας στα παιδιά τους ήρωες του βιβλίου. Στην ιστορία ένα μικρό αγόρι σκέφτεται τι θα έκανε αν μια μέρα έχανε τον αγαπημένο του μικρό ελέφαντα που του είναι τόσο αγαπητός και απαραίτητος στη ζωή του.  Στο τέλος τα παιδιά σχεδίασαν  τον ήρωα του βιβλίου, τον μικρό ελέφαντα, και παρουσίασαν   την ιστορία με τη μορφή ελεύθερου παιχνιδιού (παντομίμα).

Οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που υποσχέθηκαν στην κ. Κωνσταντίνα  ότι θα περιμένουν με αγωνία ως την επόμενη συνάντηση. Ένα κύκλο σχημάτισαν  πιασμένα από τα χέρια κάνοντας  το καθένα τη δική του γλυκιά ευχή για τα Χριστούγεννα που έρχονται.

Τα περισσότερα μικρά παιδιά της Λέσχης επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη Βιβλιοθήκη και άδραξαν την ευκαιρία να γίνουν μέλη και να  δανειστούν  βιβλία της αρεσκείας  στους, φεύγοντας με το χαμόγελο στα χείλη.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.