Φόρμα αναζήτησης

Νέος γύρος επιδομάτων για το πρώτο παιδί: 1000 ευρώ σε 16 επιπλέον οικογένειες χορηγεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Alt
30 Σεπ 2022 11:05 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Δεκαέξι ακόμα νέες οικογένειες θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα των 1000 ευρώ, που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει θεσπίσει και χορηγεί σε όσους κατοίκους της πόλης φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Οι σχετικές αιτήσεις εγκρίθηκαν, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεβάζοντας έτσι στις 34 τις οικογένειες Ηρακλειωτών, που έχουν λάβει ή θα λάβουν το εφάπαξ αυτό επίδομα από τις αρχές του έτους έως τώρα.

Φυσικά, το πρόγραμμα είναι σε διαρκή ισχύ και, έτσι, ανά πάσα στιγμή που κάθε ζευγάρι ή και μονογονεϊκή οικογένεια, γεννήσει το πρώτο παιδί μπορεί να αιτηθεί για να λάβει το βοήθημα, πληρώντας βέβαια τα καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια. Οι αιτήσεις κατατίθενται σε εύλογο χρόνο μετά τη γέννηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παπαϊωάννου 15-17. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948.

«Είμαι υπερήφανη που σε αυτά τα τελευταία χρόνια, μέσα στα οποία εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο με πρωτοβουλία τούτης της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, ο Δήμος μας έχει βοηθήσει δεκάδες νέες οικογένειες οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας στα πρώτα τους βήματα. Δεν ξέρω εάν έπαιξε ρόλο στην αύξηση του πληθυσμού των κατοίκων της πόλης μας, όπως έδειξε η τελευταία απογραφή, όμως σίγουρα η φιλοσοφία μας παραμένει αυτή: να δώσουμε κίνητρο στους νέους να κάνουν παιδιά, σε μια εποχή που το δημογραφικό – ας μην το ξεχνάμε – είναι σημαντικό πρόβλημα. Συνεχίζουμε λοιπόν, και περιμένουμε και άλλους Ηρακλειώτες να επικοινωνήσουν μαζί μας», το μήνυμα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.