Φόρμα αναζήτησης

Πρόνοια

Alt

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του InclusionCode, ενός νέου εθνικού προγράμματος για την επαγγελματική ένταξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, που υλοποιεί το ΚΕΑΝ ως δικαιούχος, με εταίρο τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο-Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου και την έναρξη της πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, κ. Σταύρος Μηλιώνης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος και ακολούθησε η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δωρεάν τον έλεγχο της μικρής ηλικίας για ανίχνευση τυχόν δυσκολιών ή προβλημάτων στην επικοινωνία και την ομιλία μπορούν να κάνουν οι γονείς τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με μια αίτηση – δήλωση που θα καταθέσουν οι γονείς στον σταθμό των παιδιών τους, θα μπορεί να προχωρήσει ο προγραμματισμός των ελέγχων, ο οποίος γίνεται σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν σε μια ακόμα δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως πάντα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Οι άνθρωποι της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και το συνεργείο αιμοληψίας του «Αγία Σοφία» υποδέχθηκαν τους αιμοδότες και μαζί χάρισαν το καλύτερο δώρο σε εκείνες και εκείνους που το έχουν ανάγκη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την τακτική διανομή Νοεμβρίου, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ της πόλης πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Πέμπτη  30 – 11 - 2023, από τις 14.30 έως τις 17.30, στο προαύλιο του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής (Ανάφης & Κηφισίας 32). Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί με γραπτό μήνυμα και τηλέφωνο από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με στόχο την προστασία της υγείας των ηλικιωμένων πολιτών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ολοκλήρωσε ακόμα έναν ετήσιο, εποχιακό κύκλο εμβολιασμών με το αντιγριπικό για τα μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ. Οι εθελοντές ιατροί του Δήμου, αφού συνταγογράφησαν το εμβόλιο σε όσα μέλη δήλωσαν συμμετοχή στη δράση, επισκέφθηκαν κατά σειρά και τα τέσσερα ΚΑΠΗ της πόλης όπου, αντίστοιχα με την βοήθεια των εργαζόμενων του δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, πραγματοποίησαν τους εμβολιασμούς.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκινά η ετήσια διαδικασία για τις εγγραφές νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όσοι δημότες ή κάτοικοι της πόλης έχουν χαμηλά ή και καθόλου εισοδήματα και έχουν ανάγκη υλικής συνδρομής σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να καταθέτουν αίτηση ένταξης στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τις 15 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Παπαϊωάννου 15 – 17), Δευτέρα με Παρασκευή 8.00 με 14.00.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Και αυτή, τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής που σπουδάζουν στην επαρχία θα έχουν… Δέμα σε τακτική βάση από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, οι νέοι και οι νέες της πόλης, που σπουδάζουν εντός Ελλάδος αλλά εκτός Αττικής και προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, θα λαμβάνουν και φέτος ένα τακτικό δέμα με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, υλικά προσωπικής φροντίδας κτλ. Αρκεί μια αίτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (υπόγειο δημαρχείου) από 1 έως 31 Οκτωβρίου, Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 με 14.00.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα ένα κύκλο μαθημάτων πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα μέλη των δημοτικών του ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, Ηρακλειώτισσα, Ματίνα Συνδουκά, επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα τα ΚΑΠΗ της οδού Πολυτεχνείου, της οδού Πρασίνου Λόφου και της οδού Σαλαμίνος συμπληρώνοντας έτσι έναν πρώτο γύρο επισκέψεων σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης, ο οποίος ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα μια τακτική διανομή σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ της πόλης πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Η διανομή θα γίνει στο προαύλιο του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής (Ανάφης & Κηφισίας 32). Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί με γραπτό μήνυμα και τηλέφωνο από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πέντε ακόμα οικογένειες της πόλης που έφεραν πρόσφατα στον κόσμο το πρώτο τους παιδί θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 1000 ευρώ που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τους χορηγεί για να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της οικογένειάς τους που μεγαλώνει. Θυμίζουμε, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από το 2020 ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που έχει θεσπίσει το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο λαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που απαιτούνται σε τέτοιου είδους παροχές.

διαβάστε περισσότερα