Alt

Δεκάδες Ηρακλειώτες, υπάλληλοι του Δήμου και κάτοικοι της πόλης, ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε στον χώρο της Βίλα Στέλλα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων σε αυτόν. Σε συνεργασία με την κινητή ομάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, ο Δήμος συγκέντρωσε ένα σεβαστό ποσό από φιάλες αίματος, άκρως επίκαιρα αφού, ως γνωστό, ειδικά το καλοκαίρι η ανάγκη για αίμα αυξάνεται κατακόρυφα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα θα φιλοξενηθούν και φέτος παιδιά από το Ηράκλειο, όπως εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο της πρωτεύουσας. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17) από την Τρίτη 14 έως την Παρασκευή 17 Μαΐου, 9.00 με 14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με προτίμηση στα παιδιά από τις ευπαθείς και τις οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκινά η διαδικασία της συλλογής νέων αιτήσεων (Β΄ Εξάμηνο 2019) για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», που φιλοξενείται από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τους κατοίκους - δημότες  του Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με γνώμονα την παροχή ακόμα περισσότερων υπηρεσιών υγείας για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων Ηρακλειωτών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ξεκινά τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, στα ΚΑΠΗ της πόλης. Τα εγκαίνια του Σταθμού πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Απριλίου στον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου (Πολυτεχνείου και Ελπίδος) από τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο. Ακολούθησε ομιλία της Δρ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα θα διανείμει εκ νέου προϊόντα στους δικαιούχους, στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η νέα διανομή θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου, από τις 10.00 έως τις 14.00 στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (στο -1 υπόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής εξήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, στην σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος ως αρχή των ενημερωτικών δράσεων για την συγκεκριμένη νόσο.  Όσοι παρευρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης άκουσαν οδηγίες για το πώς μπορούν να διαγνωσθούν τα πρώτα στάδια της Άνοιας αλλά και συμβουλές σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατό να βοηθηθούν οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η ανάγκη να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας – ειδικά της νέας γενιάς - σε ό,τι αφορά την ορθή χρήση φαρμάκων ήταν το μήνυμα της ενημερωτικής δράσης που διοργάνωσαν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο δημαρχείο του Ηρακλείου. Επικεντρώνοντας στο πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιβιοτικών και των εμβολίων, οι ειδικοί επιστήμονες που μίλησαν στην εκδήλωση αποδόμησαν τους «μύθους» και παρουσίασαν τις αλήθειες που αφορούν την χρήση των παραπάνω φαρμάκων, διαπιστώνοντας ότι η σωστή χρήση σώζει ζωές!

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γονείς να προλάβουν αλλά και να αντιμετωπίσουν – σε περίπτωση που εμφανιστεί – το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εξήγησαν οι ειδικοί που μίλησαν στην ενημερωτική δράση που διοργάνωσε για τους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Άπαντες συμφώνησαν ότι η παιδική παχυσαρκία είναι πλέον ένα πρόβλημα, όχι μόνο ορατό, αλλά και παγιωμένο στην ελληνική πραγματικότητα, το οποίο, μόνο με την σωστή πληροφόρηση και χωρίς να το κοιτάμε ως ταμπού μπορεί να αντιμετωπιστεί.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα θα διανείμει εκ νέου προϊόντα στους δικαιούχους, στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η νέα διανομή θα γίνει την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00 στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (στο -1 υπόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Περίπου 400 Ηρακλειώτες πέρασαν από την στάση του Magic Diabetes Bus που ήρθε στην πόλη για να πραγματοποιήσει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, να δώσει διατροφικές συμβουλές και να μάθει σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να φροντίζουν την υγεία τους και να προλάβουν την εμφάνιση του διαβήτη, σε μια δράση που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η ΑΜΚΕ «Με Οδηγό τον Διαβήτη».

διαβάστε περισσότερα