Φόρμα αναζήτησης

Πρόνοια

Alt

Ανοικτό ως κλιματιζόμενος χώρος για το κοινό θα παραμείνει το Α' ΚΑΠΗ του Δήμου την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ημέρες κατά τις οποίες η ΕΜΥ δίνει πρόβλεψη για ισχυρό καύσωνα. Το ΚΑΠΗ (Πολυτεχνείου & Ελπίδος) θα δέχεται πολίτες που δεν έχουν ίδια μέσα για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ. Ανάλογα με τις προγνώσεις θα καθοριστεί η περαιτέρω λειτουργία του χώρου για το επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Οδηγίες και συμβουλές τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση παθήσεων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες έδωσαν οι εξειδικευμένοι γιατροί του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στους πολίτες που βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να παρακολουθήσουν την ενημερωτική δράση Υγείας που διοργάνωσαν από κοινού το παράρτημα ΝΗΦΙΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου. 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας - ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα 14 οικογένειες της πόλης με χαμηλά εισοδήματα θα λάβουν το επίδομα των 1000 ευρώ το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για κάθε πρώτο παιδί Ηρακλειωτών που γεννιέται. Οι σχετικές αιτήσεις εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, μετά από τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, και τις επόμενες ημέρες τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δεκάδες Ηρακλειώτες και εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ανταποκρίθηκαν σε ένα ακόμα κάλεσμα για να δώσουν αίμα, στο πλαίσιο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου. Από το πρωί έως το μεσημέρι της Δευτέρας, το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", με το οποίο παραδοσιακά συνεργάζεται ο Δήμος, βρέθηκε στο δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Βίλα Στέλλα για να υποδεχθεί τους αιμοδότες, τακτικούς αλλά και νέους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τη συστράτευση του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην επίτευξη του στόχου της προστασίας της Υγείας των πολιτών επιδίωξε η συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19/5/22, τα στελέχη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, της Περιφέρειας Αττικής και, βεβαίως, οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του Δήμου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ξεκίνησε την πιλοτική του εφαρμογή στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής το πρόγραμμα European Alliance Against Depression (EAAD-Best) που ως στόχο έχει να αφυπνίσει τους πολίτες στα θέματα που αφορούν τη νόσο της Κατάθλιψης και να τους δώσει διαδρομές και πρακτικές μέσα από τα οποία θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τη σύγχρονη αυτή αρρώστια, τόσο στον ίδιο τους τον εαυτό, όσο και στο οικείο τους περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάνει ένα μικρό δώρο στις μητέρες - δικαιούχους των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Με αφορμή τη φετινή Ημέρα της Μητέρας, σε συνεργασία με το κομμωτήριο «Μιχάλης Πυλαρινός» (αίθριο δημαρχείου), προσφέρει δωρεάν περιποίηση μαλλιών σε όλες τις μανούλες μονογονεϊκών οικογενειών, που είναι εγγεγραμμένες ως ωφελούμενες των προγραμμάτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Η προσφορά ισχύει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου και για όλες τις Δευτέρες του μήνα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δίπλα στους ανθρώπους και τις οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκη υποστήριξης βρέθηκε και αυτές τις γιορτές ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Είτε μέσα από τις τακτικές διανομές στους δικαιούχους των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας, ιδιαίτερα ενισχυμένες λόγω των ημερών, είτε με στοχευμένες δράσεις για αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη συνδρομή, ο Δήμος φρόντισε ώστε να μπορούν όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά να μπορούν να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι και να μοιραστούν χαρά με τους δικούς τους ανθρώπους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την τακτική διανομή Απριλίου σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ της πόλης πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Παρασκευή 8/4, από τις 14.30 έως τις 17.30, στο προαύλιο του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής (Ανάφης & Κηφισίας 32). Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί με γραπτό μήνυμα και τηλέφωνο από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

διαβάστε περισσότερα