Φόρμα αναζήτησης

Πρόνοια

Alt

Ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες θα προσφέρει το Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ως μια συνεργασία Δήμου, Υπουργείου Υγείας και Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Από τον Ιούνιο το Κέντρο Ημέρας και ο δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας θα δημιουργήσουν τέσσερις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης για την πρόληψη νοητικών διαταραχών στα αντίστοιχα τέσσερα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου (πέραν του Β’ όπου πάγια λειτουργεί το Κέντρο).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα μια τακτική διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της πόλης, δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η διανομή του Μαΐου είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 31/5 από τις 14.30 έως τις 17.30 στο προαύλιο του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής (Ανάφης & Κηφισίας 32). Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς και με γραπτό μήνυμα από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου. 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» ένα εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών, το οποίο παρακολούθησαν περί τους 200 Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες (είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση). 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Και αυτό το Πάσχα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από το Κοινωνικό του Παντοπωλείο στήριξε με ενισχυμένες παροχές τις οικογένειες της πόλης που ανήκουν στους δικαιούχους των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, επιπλέον της τακτικής διανομής προϊόντων, ώστε όλα τα σπιτικά να μπορέσουν να γιορτάσουν. Έτσι, εκτός από τα πάγια είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης, στους 198 ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου διατέθηκε νωπό κρέας και λοιπά προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι καθώς και δωροεπιταγες σε μονογονεικες και πολυτεκνες οικογενειες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Επίκαιρα θέματα Υγείας, συζήτηση με εξειδικευμένους γιατρούς για σύγχρονες ασθένειες αλλά και παρουσίαση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για όσους νοσούν από την ασθένεια, περιλάμβανε η εκδήλωση που διοργάνωσε για τους δημότες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, μέσα από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας,.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα εξυπηρετεί τα άτομα που νοσούν από άνοια και τους φροντιστές τους, εγκαινιάστηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το Κέντρο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τη Δημοτική Αρχή της πόλης και ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους. Παράλληλα με το Κέντρο, το οποίο εδρεύει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δεκάδες Ηρακλειώτισσες εκμεταλλεύτηκαν ακόμα μια επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, πραγματοποιώντας δωρεάν την απαραίτητη εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η Κινητή Μονάδα βρέθηκε για ένα διήμερο (Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Μαρτίου) έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» σε μια συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου με το τοπικό παράρτημα ΝΙΦΗΜ της Αντικαρκινικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στις 13/3/2022, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),  τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής Και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη».

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πέντε νέα επιδόματα των 1.000 ευρώ για αντίστοιχες γεννήσεις πρώτου παιδιού από κατοίκους της πόλης δίνει στους αιτούντες δικαιούχους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το πρώτο σεμινάριο για την εκκίνηση της επαναφοράς τους στην αγορά εργασίας έκαναν οι δικαιούχοι του προγράμματος Στέγαση και Εργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το πρόγραμμα που προσφέρει μια καινούργια ευκαιρία σε μια νέα ζωή για συνανθρώπους μας που βρέθηκαν χωρίς στέγη ή για κάποιο σοβαρό λόγο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

διαβάστε περισσότερα