Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
12 Ιαν 2023 2:10 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 11/1/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής. Συντονίστρια ήταν η εκπαιδευτικός και συγγραφέας  κ. Μαρία Ιατρίδη, η οποία παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της με τίτλο «Η μαγική χαρά».

Το ξεκίνημα έγινε με τη γνωριμία των παιδιών με τη συγγραφέα και στη συνέχεια η κ. Ιατρίδη έκανε μια μικρή εισαγωγή στο παραμύθι  και σύστησε στα παιδιά τους ήρωες που πρωταγωνιστούν σε αυτό. «Η Μαγική Χαρά» είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, και αναφέρεται σε μια παιδική χαρά που όλοι θα θέλαμε να επισκεφτούμε.  Η Τσουλήθρα, η Μπασκέτα, οι Κούνιες, το Γύρω Γύρω Όλοι, η Τραμπάλα και το Μονόζυγο κάθε βράδυ ζωντανεύουν και συζητούν τα πάντα. Έπειτα ακολούθησε αφήγηση της ιστορίας του παραμυθιού, ενώ παράλληλα η συγγραφέας ξεφύλλιζε το βιβλίο δείχνοντας στα παιδιά τις εικόνες της ιστορίας που άκουγαν. Αφού τελείωσε η αφήγηση, έγινε συζήτηση με τα παιδιά για το τι τους άρεσε από την ιστορία και ποια ήταν τα πράγματα που τα εντυπωσίασαν. Η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για τις σημαντικές αξίες της ζωής: την ευγένεια, τη συγχώρηση, την ειλικρίνεια, την τόλμη, την ισότητα, την υπομονή, την ομαδικότητα, τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη που περιγράφονται μέσω της ιστορίας της. Κυρίως όμως τους μίλησε για  τη χαρά των καλών πράξεων.

Στο τέλος, τα παιδιά έκαναν ένα κύκλο και έπαιξαν ένα παιχνίδι με μουσική κατά το οποίο το ένα παιδί έδινε ένα παιχνίδι-παγκάκι στο άλλο. Όταν η συγγραφέας σταματούσε τη μουσική το παιδάκι που είχε στα χέρια του το παιχνίδι έπρεπε να πει μία  κουβέντα αγάπης και καλοσύνης στο παιδάκι που βρισκόταν δίπλα του. Το παιχνίδι αυτό άρεσε πολύ στα παιδιά. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν, το κάθε ένα τη δική του παιδική χαρά και έγραψαν τις δικές τους ημερομηνίες στο παγκάκι των καλών πράξεων.

Αποχαιρέτησαν τη συγγραφέα  και φωτογραφήθηκαν μαζί της κρατώντας τις ζωγραφιές που είχαν φτιάξει. Επίσης δανείστηκαν βιβλία φεύγοντας χαρούμενα.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.