Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών

Alt
08 Οκτ 2024 9:54 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 2/10/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών για τη νέα σεζόν 2024-2025, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με την παιδαγωγό  Σαβίνα Αλεβιζάκη, η οποία παρουσίασε το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Μαχητές του Ντάο», Υπόθεση Λυπημένο Πάντα και Υπόθεση Ηλιακό Τσάι, με αφορμή της νέας οικολογικής σειράς βιβλίων, της περιβαλλοντολόγου και βραβευμένης με Κρατικό Βραβείο συγγραφέως Ελένης Ανδρεάδη. 

Μια κινέζικη περιπέτεια ζήσαμε σήμερα στη Βιβλιοθήκη μας! Ταξιδέψαμε στη μακρινή χώρα της ανατολής την Κίνα και γίναμε μαχητές του Ντάο, υπερασπιστές της φύσης, του καθαρού νερού, των γάργαρων ποταμών και των ζωντανών και καταπράσινων δασών!

Μάθαμε για την ισορροπία  στον κόσμο, το Γιν και το Γιανγκ για την ανισορροπία που επέρχεται με την καταστροφή του περιβάλλοντος, τα σκουπίδια τις μολυσμένες ακτές, τα δηλητηριασμένα ποτάμια και για τη διάσωση του πλανήτη μας μέσα από τη δική μας απόφαση να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στη φύση και την ομορφιά της ζωής! Μάθαμε τί ακριβώς σημαίνει κλιματική αλλαγή και με ποιόν τρόπο υπερθερμαίνεται ο πλανήτης μας, όταν ανεβάζει "πυρετό". Παίζοντας παιχνίδια μνήμης και παρατήρησης συνειδητοποιήσαμε τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον!

Πλαστικά καυσαέρια, υπερκατανάλωση ζωικού κρέατος και η ανεξέλεγκτη υλοτομία,  επιβαρύνουν τον πλανήτη μας και οδηγούν στο λιώσιμο των πάγων, την ερημοποίηση τεράστιων εκτάσεων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ανεξέλεγκτες πλημμύρες! Οι πολεμιστές του Ντάο έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους, να σταματήσουν την καταστροφή, να σώσουν τα δάση, τους ωκεανούς και τα ζώα και να δώσουν μια ευκαιρία στη ζωή!!!
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το πρόγραμμα και στο τέλος δανείστηκαν βιβλία της αρεσκείας τους.
 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.