Φόρμα αναζήτησης

Κανένα σπιτικό χωρίς πασχαλινό τραπέζι: Ενισχυμένες οι δράσεις παροχής βοήθειας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Alt
19 Απρ 2022 1:32 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Δίπλα στους ανθρώπους και τις οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκη υποστήριξης βρέθηκε και αυτές τις γιορτές ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Είτε μέσα από τις τακτικές διανομές στους δικαιούχους των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας, ιδιαίτερα ενισχυμένες λόγω των ημερών, είτε με στοχευμένες δράσεις για αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη συνδρομή, ο Δήμος φρόντισε ώστε να μπορούν όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά να μπορούν να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι και να μοιραστούν χαρά με τους δικούς τους ανθρώπους.

Ειδικότερα, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν οι δύο διανομές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους δικαιούχους των προγραμμάτων ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η τελευταία μάλιστα ενισχυμένη αθροίζοντας 17 προϊόντα παροχής ανά οικογένεια.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής διένειμε δωροεπιταγές και παρείχε οικονομικά βοηθήματα σε όσους παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανάγκες (μονογονεϊκές, πολύτεκνες οικογένειες και λοιπά μέλη ευπαθών ομάδων).

Σε αυτές τις διανομές, ο Δήμος προσέφερε πασχαλινά δώρα για τα παιδιά, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην πρόσφατη, σχετική δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε χάρη στην ανταπόκριση των Ηρακλειωτών και συμπληρώθηκαν, όπου χρειάστηκε, από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μέρος αυτών των δώρων διατέθηκε και στα σχολεία της πόλης, κατόπιν συνεννόησης με τις διευθύνσεις τους, ώστε διακριτικά να δοθούν σε μαθητές που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Αξιοσημείωτη είναι και η πρωτοβουλία του 2ου Δημοτικού σχολείου που αποφάσισε να διαθέσει τα δώρα που έλαβε στον ένα και μοναδικό μαθητή που φοιτά στο σχολείο της Τελένδου…

Τέλος, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής φρόντισε να βρεθούν προϊόντα για την ενίσχυση των προγραμμάτων και άλλων φορέων της πόλης, όπως τα συσσίτια των ιερών ναών και το Κοσμέτειο Ίδρυμα «Ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη», ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, μέλη της ομάδας νοητικής ενδυνάμωσης κτλ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς Ηρακλειώτες αλλά και τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμά μας και μαζί δημιουργήσαμε μια Τράπεζα Αγάπης, την οποία γεμίσαμε με είδη πρώτης ανάγκης και πασχαλινά δώρα για να τα μοιράσουμε σε όσους είχαν ανάγκη τη βοήθειά μας. Στόχος μας είναι να μην λείψει το Αναστάσιμο Φως από κανένα σπιτικό, να μην αισθανθεί μόνος κανείς, όχι μόνο τώρα στις γιορτές, αλλά ποτέ, μέχρις ότου, τουλάχιστον, καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ας κρατήσουμε, λοιπόν, το φως μέσα μας και ας κάνουμε την ελπίδα πράξη. Καλή Ανάσταση σε όλους. Φέτος την χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά», το μήνυμα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινας Αϊβατζιδού – Ποριώτου.

«Δεν περνάει ούτε μία ημέρα του χρόνου που η σκέψη και οι δράσεις μας να μην στρέφονται στην στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Πόσο μάλλον στις ημέρες των γιορτών που όλοι έχουμε λίγο παραπάνω ανάγκη την αγάπη. Μέσα από την οικονομική πολιτική των απαλλαγών αλλά και τα προγράμματα των υπηρεσιών του Δήμου φροντίζουμε να ανοίγουμε μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας για όσους έχουν ανάγκη της βοήθειά μας. Καλό Πάσχα σε όλους και η Ανάσταση να φέρει ελπίδα, υγεία και καλύτερες ημέρες», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.