Φόρμα αναζήτησης

Τέσσερις δήμοι επιβεβαίωσαν την κοινή τους στάση για το έργο της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης: συνάντηση εργασίας στο δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής

Alt
16 Ιαν 2024 2:19 PM
Κατηγορία: Πόλη

Συνάντηση εργασίας προκειμένου να ανανεώσουν τη συμφωνία για ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης των συνεπειών από το προβλεπόμενο εκ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έργο της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Λυκόβρυσης Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, και Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολητάς, στο δημαρχείο του Ηρακλείου. Πρόκειται για τους Δήμους από τα όρια των οποίων προβλέπεται να περάσει η διαδρομή της επέκτασης της λεωφόρου.

Οι τέσσερις δήμαρχοι συμφώνησαν να διατηρήσουν την κοινή τους στάση και την αμοιβαία υποστήριξη έτσι ώστε, σε περίπτωση που προχωρήσει το έργο της διάνοιξης, να εξασφαλισθεί ότι ο τρόπος που θα γίνει δεν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τη λειτουργικότητα στις εν λόγω πόλεις.

Οι δήμαρχοι επιβεβαίωσαν ότι το κοινό μέτωπο παραμένει στην γραμμή του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τους δημότες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσουν από κοινού και εκ νέου συνάντηση με την καινούργια ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις και τα τρέχοντα δεδομένα αλλά και να καταθέσουν ξανά τα αιτήματά τους.

Στην περίπτωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, θυμίζουμε, ο Δήμος διεκδικεί η διάνοιξη της Κύμης να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι της νέας διαδρομής ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης σε ένα ακόμα σημείο (από το Ηράκλειο διέρχονται ήδη οι γραμμές του ΗΣΑΠ και η Αττική Οδός) και αντί ορύγματος να δημιουργηθεί επιφάνεια ελεύθερων χώρων που θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία πράσινου και αθλητικών υποδομών.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημοπράτησης του έργου, υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί τους προσεχείς μήνες. Στην συνάντηση των δημάρχων συμφωνήθηκε οι υπόλοιποι τρεις Δήμοι να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στην εκδίκαση.

«Χαίρομαι που η κοινή γραμμή των τεσσάρων δήμων, οι οποίοι επηρεαζόμαστε από αυτή την υπόθεση, παραμένει σε ισχύ και δυναμώνει. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο τέλος με το έργο, εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, ενωμένοι και να προασπίσουμε με κάθε δυνατό, θεσμικό και νομικό, μέσο τα συμφέροντα των δημοτών μας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.