Φόρμα αναζήτησης

Στην κυριότητα των Ηρακλειωτών τα πρώτα οικόπεδα από τα 4500τμ που αποκτά ο Δήμος για να αυξήσει τους ελεύθερους χώρους της πόλης

Alt
11 Οκτ 2019 3:21 PM
Κατηγορία: Πόλη

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, και κατ’ επέκταση των δημοτών, πέρασαν και επίσημα τα πρώτα οικόπεδα από το σύνολο των 4.500τμ των ελεύθερων χώρων, που ο Δήμος έχει αποφασίσει να αγοράσει προκειμένου να αυξήσει τους κοινόχρηστους χώρους στην πόλη δημιουργώντας θύλακες πρασίνου, μικρές πλατείες και νέες παιδικές χαρές. Υλοποιώντας την δέσμευση της δημοτικής αρχής, εφαρμόζοντας την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τα πρώτα συμβόλαια αγοραπωλησίας, που αφορούν μέρος του συνόλου των εκτάσεων τις οποίες ο Δήμος θα αποκτήσει στο επόμενο διάστημα.

«Με μεθοδικές κινήσεις καταφέρνουμε να αυξήσουμε τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο έναντι του τσιμέντου στην πόλη μας. Θυμίζω, οι εκτάσεις που αποκτούμε σήμερα, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν στα επόμενα βήματα, ως μέρος του συνολικού μας σχεδιασμού, ήταν χώροι που, ενώ είχαν δεσμευθεί στο παρελθόν και έπρεπε να απαλλοτριωθούν για να γίνουν κοινόχρηστοι εδώ και δεκαετίες, είχαν χάσει τον χαρακτηρισμό του κοινόχρηστου, ήταν δηλαδή στην διάθεση των πρώην ιδιοκτητών τους για να χτιστούν. Πλέον είναι περιουσία των δημοτών και θα αποτελέσουν ανάσα σε μια σύγχρονη πόλη όπως το Ηράκλειο», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.