Φόρμα αναζήτησης

Στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής αφιερωμένη η καλοκαιρινή εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Alt
07 Ιουν 2022 10:13 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Με μια μοναδική εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου της πόλης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επέστρεψε στις ανοικτές δράσεις, μετά την περίοδο των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Η παρουσίαση του βιβλίο της Αθηνάς Ευθυμίου «Μαμά θα με βοηθήσεις να περπατήσω», το οποίο εξιστορεί την πορεία και την καθημερινότητα μιας οικογένειας που ζει με παιδί με αναπηρία, ανέβασε στη σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, που ερμήνευσαν θεατρικά επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου. Στο κλείσιμο της βραδιάς, ο μεγάλος τραγουδοποιός, Νίκος Ζιώγαλας, τραγούδησε μαζί με τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Το βιβλίο της Αθηνάς Ευθυμίου βάζει τον αναγνώστη στον κόσμο του Αλέξη, του γιου της συγγραφέως. Μαζί, μητέρα και γιος, με επιμονή, πείσμα και θέληση δεν το έβαλαν ποτέ κάτω με αποτέλεσμα σήμερα ο Αλέξης να μην έχει αφήσει την αναπηρία του να τον νικήσει.

Παρόμοιο το παράδειγμα των μαθητών του Ειδικού Σχολείου, που καθημερινά, με τη βοήθεια των οικογενειών και των δασκάλων τους, παλεύουν για ίσες ευκαιρίες στη σύγχρονη κοινωνία. Απόδειξη ότι μπορούν να τα καταφέρουν, η παρουσία τους στην εκδήλωση: διασκεύασαν, προετοίμασαν και απέδωσαν θεατρικά κάποια από τα αποσπάσματα του βιβλίου, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Ακολούθως, τραγούδησαν και χόρεψαν με τα γνωστά τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα και των μουσικών του, σε ένα φινάλε γεμάτο χαμόγελα και κέφι.

«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια τόσο στους συνεργάτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όσο στους εκπαιδευτικούς του Ειδικού δημοτικού Σχολίου της πόλης μας που ετοίμασαν και παρουσίασαν αυτή την, πραγματικά, συγκλονιστική εκδήλωση. Μπροστά στη θέληση αυτών των παιδιών νιώθουμε ταπεινοί. Ας διδαχθούμε όλοι από το παράδειγμά τους και ας δείξουμε το ίδιο πείσμα ώστε να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο για όλα τα παιδιά», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.