Φόρμα αναζήτησης

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με βελτιώσεις από τις εργασίες του καλοκαιριού

Alt
11 Σεπ 2023 12:12 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής άνοιξαν για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς στην έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς. Η δημοτική αρχή: Σχολικές Επιτροπές, Ειδικά Συνεργεία, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες δούλεψαν όλο το καλοκαίρι ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει τα σχολικά κτίρια έτοιμα να φιλοξενήσουν τα παιδιά. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, βρέθηκε όπως κάθε χρόνο στους αγιασμούς των σχολείων του Ηρακλείου για να ευχηθεί στους μικρούς Ηρακλειώτες και τους εκπαιδευτικούς μια ομαλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο και να δηλώσει ότι ο Δήμος θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους σε όποια ανάγκη προκύψει κατά τη διάρκεια της περιόδου.

«Και φέτος δίπλα στους μικρούς μας φίλους και τους εκπαιδευτικούς που ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά. Με σχολεία έτοιμα, για τα οποία, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για το πρώτο κουδούνι. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και μια ομαλή σχολική χρονιά. Ο Δήμος θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν», το μήνυμα του δημάρχου.

Επειδή όμως, υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες στη Θεσσαλία οι οποίοι έχασαν τα υπάρχοντά τους στις καταστροφές από τις πλημμύρες, ο Νίκος Μπάμπαλος κάλεσε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη δράση που οργανώνει ο Δήμος το Σάββατο 16/9 με συλλογή σχολικών ειδών τα οποία θα διατεθούν στις πληγείσες περιοχές (λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες).

Αναφορικά στο κομμάτι των εργασιών, για ακόμα ένα καλοκαίρι τα συνεργεία του Δήμου δούλεψαν σε όλα τα σχολεία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις, βελτιώσεις και προσθήκες που εξασφαλίζουν ένα φιλικότερο για τα παιδιά περιβάλλον. Έτσι, βάφτηκαν αίθουσες διδασκαλίας και εξωτερικοί χώροι, ανανεώθηκε ο φωτισμός, τοποθετήθηκαν κλιματιστικά όπου χρειαζόταν, έγιναν παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους, διαγραμμίσεις σε διαβάσεις πεζών έξω από τα σχολεία κ.α.

Ενδεικτικά όσων έγιναν τους τελευταίους μήνες: η ανακαίνιση στις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου, η δημιουργία νέας αίθουσας ένταξης στο 5ο Δημοτικό, η δημιουργία ράμπας ΑμΕΑ στο 14ο Νηπιαγωγείο, η ανακαίνιση της αυλής στο 5ο Γυμνάσιο με ταυτόχρονη ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακαινιστούν τα γήπεδα στα προαύλια του 1ου και του 2ου Δημοτικού.

Στις πιο μεγάλες παρεμβάσεις: ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό, στο 13ο Δημοτικό, στο 6ο Γυμνάσιο ενώ συνεχίζονται ανάλογες εργασίες στο 6ο Δημοτικό. Ταυτόχρονα, κατεδαφίστηκε η παλαιά πτέρυγα του 4ου Δημοτικού στη θέση της οποίας κατασκευάζεται ένα εντελώς καινούργιο 3όροφο κτίριο με αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων κτλ.

Θυμίζουμε, την περίοδο που πέρασε η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της πόλης και θα προχωρήσει σε δεύτερο βαθμό όπου χρειάζεται. Παράλληλα, εκπόνησε μελέτη πυρασφάλειας για κάθε μία ξεχωριστά τις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου, θωρακίζοντας έτσι περαιτέρω τα σχολεία και, φυσικά, την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Αναλυτική παρουσίαση με όλες τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι από το Δήμο ΕΔΩ

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.