Φόρμα αναζήτησης

Πρόγραμμα κουνουποκτονίας 2023 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής – Συμβουλές για τους δημότες

Alt
16 Μάιος 2023 11:26 AM
Κατηγορία: Πόλη

Έγκαιρα ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά το πρόγραμμα προληπτικών παρεμβάσεων για την ελάττωση του πληθυσμού των κουνουπιών κατά τους θερινούς μήνες από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Ήδη, εξειδικευμένα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους κύκλους προνυμφοκτονίας κατά την περίοδο της αναπαραγωγής και ωοτοκίας των κουνουπιών στα στρατηγικά σημεία της πόλης (όπως φρεάτια, κοινόχρηστοι χώροι, υγρό στοιχείο κτλ) και, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στα ρέματα (τα οποία είναι αρμοδιότητας του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης) έχουν προετοιμάσει κατάλληλα τον Δήμο για το καλοκαίρι. Βεβαίως, θα ακολουθήσουν τακτικοί έλεγχοι και επαναλήψεις παρεμβάσεων, όπου χρειάζεται, σε κύκλο ανά 20, περίπου, ημέρες στα διάφορα σημεία του Ηρακλείου καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης περιόδου.

Για να υπάρξει όμως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρειάζεται και η συμβολή των πολιτών ώστε να μην υπάρχουν εστίες επώασης ούτε στους δημόσιους αλλά ούτε στους ιδιωτικούς χώρους. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι μερικές απλές κινήσεις:

- Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια, ελαστικά κτλ.

- Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές, αλλά και κάθε κανάλι νερού ώστε αυτό να απορρέει.

- Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.

- Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζουν καλά.

- Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες μας.

- Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κτλ) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.

- Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μαζεύουν το νερό της βροχής.

- Κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και περιποιούμαστε την χαμηλή βλάστηση όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια.

Πιθανά σημεία εστιών σε ιδιωτικούς χώρους: Πιατάκια γλάστρας, κουβάδες – τενεκέδες για πότισμα, ποτίστρες για γάτες/ σκύλους, μεταχειρισμένα λάστιχα, τούβλα, τσιμεντόλιθοι, δεξαμενές νερού, σιντριβάνια, φρεάτια με ρολόγια νερού, φρεάτια γενικά, σχάρες σε γκαράζ (ειδικά υπόγεια), υδρορροές χαλασμένες, χαλασμένα συστήματα ποτίσματος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι παραπάνω οδηγίες θα κοινοποιηθούν στους πολίτες από την καμπάνια ενημέρωσης του Δήμου μέσα από τη διανομή φυλλαδίων και τα δημοτικά ηλεκτρονικά μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«Δήμος και δημότες έχουμε διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια μια ισχυρή συμμαχία, μια ειλικρινή συνεργασία που πάντα δουλεύει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας. Όταν δίνεις το σωστό παράδειγμα, ο πολίτης ακολουθεί και έτσι φτιάχνουμε μια κοινωνία που συνυπάρχει και ζει αρμονικά. Σας καλώ λοιπόν και σε αυτή την εκστρατεία να είστε μαζί μας, να κάνουμε ο καθένας αυτό που πρέπει για το κοινό καλό», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.