Φόρμα αναζήτησης

Πρόγραμμα εορτασμού επετείου 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
24 Οκτ 2022 9:23 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Με όλες τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η τοπική κοινωνία της πόλης γιορτάζουν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή, ανήμερα της γιορτής, με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των συλλόγων και των φορέων του Ηρακλείου, φέτος δε με διευρυμένο σχήμα μετά και την χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Από την όγδοη πρωινή ώρα θα σημαιοστολιστεί η πόλη ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Με τη δύση του ηλίου θα φωταγωγηθούν όλοι οι δρόμοι και οι πλατείες του Δήμου.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικές με την Εθνική Επέτειο στους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς. Στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην πλατεία Αγ. Λουκά από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, της εκπαιδευτικής κοινότητας, συλλόγων, φορέων κ.α.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Στις 07.30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών. Στις 10:15 θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλης.