Φόρμα αναζήτησης

Κοινωνία

Πώς μπορούν οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά εφηβικής ηλικίας ώστε να τα πείσουν για την ορθή χρήση του διαδικτύου; Πριν όμως το κάνουν αυτό, τι πρέπει να ξέρουν οι ίδιοι; Ποια είναι τα όρια της απλής χρήσης και του εθισμού και πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντήσει το εξειδικευμένο προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε μια ακόμα ενημερωτική συνάντηση που έχει προγραμματίσει με τους γονείς της πόλης, αυτή τη φορά στον χώρο του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 18.30 το απόγευ

διαβάστε περισσότερα

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 18.00 στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντα δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, και των μελών της νέας σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όπως αυτή προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

διαβάστε περισσότερα

Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας είχε, και έχει, πάντα πολυποίκιλη δραστηριότητα στους τομείς της Αλληλεγγύης, της Οικολογίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και ό,τι άλλο μπορεί να υπάρχει στην καθημερινότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, οι άνθρωποι του Σώματος σε συνεργασία με τον Δήμο διοργανώνουν μια όμορφη εκδήλωση – γιορτή, συνδέοντας τρία από αυτά τα… γρανάζια: Εθελοντισμός – Πολιτισμός – Αθλητισμός.

διαβάστε περισσότερα

Με τις δέουσες τιμές και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η τοπική κοινωνία γιορτάζουν και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι τιμές θα εκκινήσουν παραμονές της επετείου και θα κορυφωθούν το Σάββατο, ανήμερα 28ης, με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των συλλόγων και των φορέων του Ηρακλείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και οι δημότες του στέκονται για ακόμα μια φορά αλληλέγγυοι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας σε δύσκολες στιγμές. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου συγκεντρώνουν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού για να αποσταλούν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και των λοιπών περιοχών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (υπόγειο δημαρχείου, Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα) από τις 8.30 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

διαβάστε περισσότερα

Την ευκαιρία να αυξήσουν την πελατεία τους μέσα από την ψηφιακή ανάπτυξη δίνει στις επιχειρήσεις της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από την συνεργασία του με τον Χρυσό Οδηγό, την μακροβιότερη ελληνική εταιρεία προβολής επαγγελματιών, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στελέχη του Χρυσού Οδηγού θα ενημερώσουν το επόμενο διάστημα εντελώς δωρεάν τους επαγγελματίες του Ηρακλείου για όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην επιχείρησή τους ενώ η συμφωνία με τον Δήμο θα τους εξασφαλίσει γενναία έκπτωση εάν αποφασίσουν να τα ενσωματώσουν.

διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην υγεία του ανθρώπου, η δε ελληνική φημίζεται για τα οφέλη της. Το τοπικό Ενιαίο Παράρτημα ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ποντιακή κουζίνα ως πολιτιστική κληρονομιά αλλά και ως παράγοντα υγιεινής διατροφής σε μια βραδιά με ποντιακό άρωμα και μουσική.

διαβάστε περισσότερα

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην ισότητα και την εξάλειψη της έμφυλης βίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Strong Me, κίνημα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου.

διαβάστε περισσότερα

Με τις καθιερωμένες, πρέπουσες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24/3 με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Αγίου Λουκά και θα κορυφωθούν ανήμερα Σάββατο 25/3 με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και, ακολούθως, την παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων της πόλης επί της λεωφόρου Ηρακλείου.

διαβάστε περισσότερα

Το Κτήμα Φιξ, το πάρκο των 28 στρεμμάτων που εδώ και λίγο καιρό πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με κινήσεις της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους κατοίκους της πόλης. Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι ο δήμαρχος θα ανοίξει συμβολικά για πρώτη φορά την πόρτα για τους πολίτες, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή, τον πρώτο καιρό κάθε Σαββατοκύριακο και στην πορεία του χρόνου καθημερινά, ώστε οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες, μικροί και μεγάλοι, να μπορούν να το χαίρονται, να έχουν το πάρκο που τους αξίζει.

διαβάστε περισσότερα