Φόρμα αναζήτησης

Πλεονασματικός ο Δήμος παράγει έργο, κάνει φορο-ελαφρύνσεις

Alt
12 Δεκ 2018 1:13 PM
Κατηγορία: Οικονομικά

Νίκος Μπάμπαλος: «Εξορθολογίσαμε οικονομικά το Δήμο μας και συνεχίζουμε να προσφέρουμε χρήσιμες υπηρεσίες στους Δημότες μας».

Το δικό του success story γράφει την τετραετία 2014 – 2018  ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με Δήμαρχο τον Νίκο Μπάμπαλο, αναστρέφοντας πλήρως την οικονομική κατάσταση του δημοτικού ταμείου, δημιουργώντας πλεονάσματα και, ακολούθως, επιστρέφοντας στους Ηρακλειώτες τα οφέλη της χρηστής οικονομικής πολιτικής  μέσα από την συνεχή εκτέλεση έργων που αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης, την εφαρμογή φορο-ελαφρύνσεων για όλα τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, την υιοθέτηση μέτρων στήριξης για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τα νούμερα που αποτυπώνονται στον ισολογισμό της οικονομικής δραστηριότητας του περασμένου έτους (2017) – τα οποία παρουσίασαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης οι ορκωτοί λογιστές – είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση:

Η «ζημιά» των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που παρέλαβε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου τον Σεπτέμβριο του 2014, μέσα σε λίγα χρόνια έγινε πλεόνασμα, το βραχυπρόθεσμο χρέος εξαφανίστηκε, ληξιπρόθεσμες οφειλές πια δεν υπάρχουν, το ταμειακό υπόλοιπο υπερ-πολλαπλασιάστηκε.

Το μυστικό της επιτυχίας, όπως τόνισε ο δήμαρχος, ήταν το σχέδιο της οικονομικής πολιτικής της διοίκησης του Δήμου: η οργάνωση της Οικονομικής Υπηρεσίας και του ανθρώπινου δυναμικού, η διεκδίκηση πόρων που έμεναν ξεχασμένοι και αναξιοποίητοι για χρόνια και η περιστολή των περιττών δαπανών.

Έτσι, κλείνοντας το οικονομικό έτος 2017 το δημοτικό ταμείο κατέγραψε 33 εκατ. ευρώ έσοδα και 22 εκατ. ευρώ έξοδα, αποτέλεσμα το οποίο κατέστησε για πρώτη φορά μετά από χρόνια τον Δήμο πλεονασματικό!

Πάνω από όλα όμως έδωσε τη δυνατότητα στην δημοτική αρχή να προχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την περαιτέρω χρηματοδότηση έργων 11,5 εκατ. ευρώ και, φυσικά, να αποφασίσει τις μεγαλύτερες μειώσεις δημοτικής φορολογίας που έχουν γίνει στην σύγχρονη ιστορία της πόλης:

Συγκεκριμένα:

το 2018 μείωση 10% στα δημοτικά τέλη για όλα τα νοικοκυριά και 7% στον ΦΗΧ,

το 2019 νέα μείωση επιπλέον 10% στα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και 6% για τους επαγγελματικούς χώρους.

«Οι αριθμοί αποτυπώνουν την πετυχημένη προσπάθεια των τελευταίων τεσσάρων ετών για την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου. Ο  Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και όλοι εμείς οι συνεργάτες του σε καθημερινή συνεργασία με τους δημοτικούς υπαλλήλους πετύχαμε τους στόχους μας και συνεχίζουμε ώστε να  διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη και τους δημότες μας » υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαριάννα Ζούρου.

Νίκος Μπάμπαλος: Πετύχαμε τον οικονομικό εξορθολογισμό στο Δήμο μας. Μειώσαμε τα οικονομικά βάρη για τους δημότες, χωρίς εκπτώσεις στις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους Ηρακλειώτες.

«Ως Δημοτική αρχή πιστεύω ότι πετύχαμε τον σημαντικότερο στόχο μας που είναι ο οικονομικός εξορθολογισμός του Δήμου μας .

Έχουμε ένα δήμο πιά οικονομικά υγιή, προχωράμε σε έργα και δράσεις σε κάθε γειτονιά, σχολεία φροντισμένα και εξοπλισμένα, παιδικές χαρές πιστοποιημένες, νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα αναβαθμισμένα και αδειοδοτημένα, περισσότερους ελεύθερους χώρους, αστικό πράσινο περιποιημένο, νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών των κατοίκων. Βάζουμε στόχο κάθε μέρα τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία κοινωνικών ομάδων. Ελαφρύναμε τους Ηρακλειώτες από τα οικονομικά βάρη της δημοτικής φορολογίας χωρίς όμως να μειώσουμε στο ελάχιστο την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρουμε.

Είμαστε μια πόλη που αλλάζει, μια πόλη πιο λειτουργική, μια πόλη ανθρώπινη. Το σημαντικότερο για μένα και τους συνεργάτες μου είναι να είμαστε μια πόλη που νοιάζεται και είναι χρήσιμη στον δημότη της».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.