Φόρμα αναζήτησης

Παρέα με τα παιδιά της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Alt
05 Ιουν 2024 11:55 AM
Κατηγορία: Πόλη

Παρέα με τους μαθητές και τις μαθήτριες δημοτικών σχολείων της πόλης τίμησε την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου και τα παιδιά προχώρησαν στον καθαρισμό του πάρκου στην διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Ευτυχίας σε μια πράξη ουσιαστική αλλά, κυρίως, συμβολική ώστε να περάσει το μήνυμα ότι η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να μεριμνήσει για τον πλανήτη, το κοινό και μοναδικό μας σπίτι, καλύτερα από τις προηγούμενες.

Εκεί και το φορτηγό της Ανακύκλωσης του προγράμματος Green City, με το οποίο, τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος μπαίνει καθημερινά στα σχολεία του Ηρακλείου για να εκπαιδεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για τα οφέλη της Ανακύκλωσης αλλά και πως ανακυκλώνουμε σωστά.

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα νέα ηλεκτρικά οχήματα του Δήμου τα οποία προσφέρουν «καθαρή» μετακίνηση στα όρια της πόλης.

Και, βέβαια, επειδή παιδική παρουσία χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου ετοίμασαν για τα παιδιά το «κυνήγι των κρυμμένων καπακιών». Οι μαθητές και οι μαθήτριες αναζήτησαν στο πάρκο κρυμμένα καπάκια από μπουκάλια, τα μάζεψαν για ανακύκλωση και η νικήτρια ομάδα κέρδισε δώρα.

Όλα τα παιδιά πήραν πάντως και από ένα δώρο, μια μπλούζα που έφτιαξε ο Δήμος μέσα από τη δημοτική του επιχείρηση, ΚΕΑΕΔΗΑ, με το σύνθημα της ημέρας «Φύση…κα Όλοι Μαζί».

«Επενδύουμε στα παιδιά μας για να αλλάξουμε νοοτροπία, να φτιάξουμε μια νέα γενιά πολιτών που θα φροντίζει και θα σέβεται περισσότερο το Περιβάλλον. Όλα όσα κάνουμε τα τελευταία χρόνια έχουν επίκεντρο την Παιδεία, την εκπαίδευση των μικρών μας δημοτών ώστε μαζί να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Βεβαίως, εμείς κάνουμε το χρέος μας και εξοπλίζουμε συνεχώς τις υποδομές της πόλης με όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεται για μια βιώσιμη, σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη: συστήματα ανακύκλωσης, νέες τεχνολογίες στο πράσινο, αύξηση των ελεύθερων χώρων. Το Περιβάλλον είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε στο Ηράκλειο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.