Φόρμα αναζήτησης

Παράθυρο στο Μπλε: η Έκθεση του Ηρακλείωτη Ζωγράφου Ανέστη Πρωταίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Alt
01 Δεκ 2021 9:38 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φιλοξενεί την ατομική Έκθεση του διακεκριμένου Ηρακλειώτη ζωγράφου και εικαστικού, Ανέστη Πρωταίου, με τίτλο «Παράθυρο στο Μπλε» στο δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου». Η Έκθεση ανοίγει τις πόρτες της την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 του ίδιου μήνα με ελεύθερη είσοδο. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 20.00 το βράδυ. Οι ώρες επισκέψεων είναι καθημερινά 10.00 με 14.00 το πρωί και 18.00 με 22.00 το απόγευμα.

O Ανέστης Πρωταίος γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1950. Από τα νεανικά του χρόνια επέλεξε το Ηράκλειο Αττικής ως τόπο διαμονής και δημιουργίας. Ατελιέ ζωγραφικής και καταστήματα έργων τέχνης με την επωνυμία του υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο). Έργα του φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Παρουσιάζει εκθέσεις ζωγραφικής από το 1977 σε όλη την Ελλάδα. Για όσους γνωρίζουν τον Ανέστη Πρωταίο, δεν είναι μόνο ζωγράφος αλλά και ένας αυθεντικός και πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Χρόνια τώρα στα εργαστήρια ζωγραφικής που διατηρεί, εκτός από το να ζωγραφίζει αφιερώνεται σε κάθε έργο τέχνης με χρόνο και κόστος που λίγοι θα έδιναν. Το ατελιέ του, στην καρδιά του Ηρακλείου, είναι πάντα γεμάτο από κόσμο.

«Σας περιμένω να κοιτάξουμε τη θάλασσα. Να ακούσουμε τα κύματα. Να γευτούμε το αλάτι. Να ακουμπήσουμε το Μπλε. Να βρούμε το σημείο από όπου θα φύγουμε μπροστά», δηλώνει για την Έκθεση ο καλλιτέχνης.