Φόρμα αναζήτησης

Πολιτισμός

Τώρα που μένουμε σπίτι, προτάσεις για διαδικτυακές, εικονικές... βόλτες στα μουσεία και τα αξιοθέατα της Ελλάδας και του κόσμου, online παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων, δωρεάν ανάγνωση βιβλίων κ.α. Για μικρούς και μεγάλους. 

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητά μου παιδιά,

διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/11

Την έκθεση «Πολύπτυχον» της ζωγράφου Χρυσάνθης Μαγγίδη παρουσιάζει και φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Βίλα Στέλλα (Σοφίας και Νεότητος). Με ελεύθερη είσοδο, οι φίλοι της Τέχνης μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση πρωινές ώρες από τις 11.00 έως τις 14.00 και το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 22.00. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 19.00.

διαβάστε περισσότερα

Μια ζεστή γιορτή για την Τρίτη Ηλικία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 17.30 στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) με ελεύθερη, φυσικά, είσοδο και τη συμμετοχή των ΚΑΠΗ του δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, του ΚΑΠΗ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και καλεσμένους τους μουσικούς του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου Αττικής.

Στον ίδιο χώρο ξεκινά παράλληλη έκθεση ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου των ΚΑΠΗ του Δήμου, η οποία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

διαβάστε περισσότερα

Τα Ηράκλεια 2022 συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με ένα νέο θεσμό που φιλοδοξεί να εδραιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης: το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βορείων Προαστείων. Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, σκηνές και εργαστήρια από δήμους και φορείς της ευρύτερης περιοχής, δίνουν ραντεβού από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στη σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να ανεβάσουν πρωτότυπες παραγωγές ή μεταφορές γνωστών θεατρικών παραστάσεων.

διαβάστε περισσότερα

Διήμερο κρητικό γλέντι ετοιμάζουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Σύνδεσμος Κρητών της πόλης στην καθιερωμένη, ετήσια Γιορτή Τσικουδιάς. Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου από τις 20.00 το βράδυ, τα ρακοκάζανα στήνονται στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής (Πεύκων 50) και περιμένουν τον κόσμο για να δοκιμάσει ρακί και κρητικές νοστιμιές.

Φυσικά από μια τέτοια γιορτή δεν μπορεί να λείπει η λύρα και το λαούτο:

διαβάστε περισσότερα

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζονται στο τέλος της εβδομάδας τα Ηράκλεια 2022, το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα και θα διαρκέσει έως τις αρχές Οκτωβρίου. Την Παρασκευή 23/9 παραδοσιακή μουσική βραδιά, ενώ το Σάββατο 24/9 το βράδυ είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου σε μια εκδήλωση γεμάτη αγάπη.

διαβάστε περισσότερα

Με μουσική και θέατρο συνεχίζονται τα Ηράκλεια 2022, το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το οποίο έχει ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου με εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης. Από την Παρασκευή 16 έως και την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Πολιτισμού έχει ετοιμάσει κάτι για όλους, μικρούς και μεγάλους. Την Παρασκευή η ορχήστρα Academica ερμηνεύει κλασσικά κομμάτια στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, στην σκηνή του οποίου θα ανέβουν το Σάββατο τα παιδιά του 4ου Λυκείου της πόλης με την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι».

διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στο… διάστημα έχει ετοιμάσει για τα παιδιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για αυτή την Κυριακή 11/9, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ηράκλεια 2022. Ένα mini πλανητάριο στήνεται στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) με προβολές πρωί και απόγευμα της ίδιας ημέρας για να εξερευνήσουν οι μικροί θεατές τα αστέρια και τους πλανήτες. Φυσικά, όπως σε όλες οι εκδηλώσεις του Τμήματος Πολιτισμού, στο πλανητάριο η είσοδος είναι δωρεάν.

διαβάστε περισσότερα

Με ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο και ελληνική μουσική συνεχίζεται το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Ηράκλεια 2022 «Η Μικρά Ασία του Χθες, η Ελλάδα του Σήμερα». Την Παρασκευή 9/9 στις 21.00 στο δημοτικό γήπεδο της οδού Πρ. Λόφου το Τμήμα Πολιτισμού παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Το Σάββατο 10/9 στις 20.00 στην κεντρική πλατεία παραδοσιακή βραδιά με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο. Την Κυριακή 11/9 στις 20.00 την σκυτάλη στην κεντρική πλατεία παίρνει ο Βασίλης Λέκκας και η ορχήστρα του.

διαβάστε περισσότερα

Τα Ηράκλεια συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου με πρόγραμμα για τα παιδιά. Το Σάββατο με θέατρο σκιών του Πάνου Καπετανίδη και την παράσταση «Ο Καραγκιόζης κι ο Καπετάν Κίσσας» στην πλατεία του Αγίου Λουκά στις 20.00 το βράδυ. Ένα φάντασμα τρομοκρατεί τη γειτονιά του Καραγκιόζη. Απελπισμένοι οι ήρωες μας ζητούν την βοήθεια ενός γενναίου καπετάνιου του καπετάν Κίσσα. Θα μπορέσει άραγε ο καπετάνιο να νικήσει το φάντασμα; Η συνέχεια επί του μπερντέ…

διαβάστε περισσότερα