Φόρμα αναζήτησης

Πολιτισμός

Τώρα που μένουμε σπίτι, προτάσεις για διαδικτυακές, εικονικές... βόλτες στα μουσεία και τα αξιοθέατα της Ελλάδας και του κόσμου, online παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων, δωρεάν ανάγνωση βιβλίων κ.α. Για μικρούς και μεγάλους. 

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητά μου παιδιά,

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τιμά και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με αφιέρωμα σε ένα καλλιτέχνη που το όνομά του είναι συνυφασμένο με τη μουσική στην Ελλάδα, τον Μάνο Χατζιδάκι, καθώς, φέτος, συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατό του.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου έχει ετοιμάσει συναυλία με τη συμμετοχή της ορχήστρας και της χορωδίας του Ελληνικού Ωδείου καθώς και της χορωδίας In Tono, οι ερμηνευτές των οποίων θα αποδώσουν συνθέσεις και τραγούδια του μεγάλου δημιουργού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Καριώτη.

διαβάστε περισσότερα

Άρωμα παράδοσης φέρνουν για ακόμα μια φορά τα Τριάδια, η συνάντηση χορευτικών από συλλόγους της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας του Δήμου Ηρακλείου Αττική. Το ετήσιο διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος γίνεται την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου από τις 20.00 το βράδυ, φυσικά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

διαβάστε περισσότερα

Τη μεγάλη, ετήσια καλοκαιρινή τους έκθεση παρουσιάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες – παλιοί και νέοι – του τμήματος φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φάος που σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής προσφέρουν, δεκαετίες τώρα, δωρεάν μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη τέχνη. Στο κλείσιμο μιας ακόμα χρονιάς μαθημάτων, η φετινή έκθεση είναι προγραμματισμένη από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας).

διαβάστε περισσότερα

Με την καθιερωμένη τους, καλοκαιρινή παράσταση, σε μια διασκευή του έργου «Αριθμημένοι» του Ελίας Κανέτι, αποχαιρετούν την φετινή περίοδο και, ταυτόχρονα, παρουσιάζουν την δουλειά τους στο κοινό, οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολουθούν το θεατρικό τμήμα του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης το οποίο προσφέρει, κάθε χρόνο, η δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η διασκευή έχει τίτλο «Η Στιγμή Μας» και ανεβαίνει 2,3 και 4 Ιουνίου στις 20.30 στο θέατρο του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) με ελεύθερη είσοδο.

διαβάστε περισσότερα

Η Νοσταλγία, το δημοτικό θερινό σινεμά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανάβει για ακόμα ένα καλοκαίρι τη μηχανή προβολής, βγάζει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες στην αυλή του, ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τις φίλες και τους φίλους του κινηματογράφου, μικρούς και μεγάλους, σε καθημερινά ταξίδια στον κόσμο της 7ης Τέχνης. Πρώτη προβολή, το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 21.00 με την «Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» και πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Άντονι Χόπκινς.

διαβάστε περισσότερα

Άραγε χωράει «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα»; Αυτή την… «απορία» θα δοκιμάσει να απαντήσει η θεατρική ομάδα Τέχνη και Δράση ανεβάζοντας την ομότιτλη παράσταση των Adam Long, Daniel Singer και Jess Winfield την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) σε μια συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

διαβάστε περισσότερα

Ένα από τα πλέον ιστορικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου ανεβάσει στην ανοιξιάτική της σεζόν η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τον Ταρτούφο του Μολιέρου. Πρώτη παράσταση το Σάββατο 27 Απριλίου στις 20.30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) όπου η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του Μαΐου (πλην των Σαββατοκύριακων των ημερών του Πάσχα 4-5 και 11-12 Μαΐου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που αποτελεί το πρόσωπο του αγώνα των συγγενών των αγνοούμενων από την εισβολή στην Κύπρο έρχεται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής υποδέχονται την Χαρίτα Μάντολες και διοργανώνουν προς τιμήν της εκδήλωσης μνήμης και ιστορίας την Τρίτη 9 Απριλίου στις 19.00 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

διαβάστε περισσότερα

Ραντεβού στο Κτήμα Φιξ δίνουν όλοι οι Ηρακλειώτες αυτή την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου για να γιορτάσουν μαζί τα Κούλουμα στο παραδοσιακό γλέντι που ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Από τις 11.30 το πρωί και για όσο κρατήσει το κέφι, στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης θα παίζει μουσική από όλη την Ελλάδα, θα ρέει άφθονο κρασί και ρακί από το ρακοκάζανο του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου και θα προσφέρονται κεράσματα με σαρακοστιανά. Το έναυσμα για τον χορό θα δώσουν οι σύλλογοι της πόλης με τα σύνολά τους, καλώντας τους επισκέπτες να γίνουν όλοι μια μεγάλη χορευτική παρέα.

διαβάστε περισσότερα