Φόρμα αναζήτησης

Ο Κινητός Μαστογράφος της Αντικαρκινικής στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για δωρεάν εξετάσεις

Alt
16 Μαρ 2023 10:00 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έρχεται ξανά στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για να δώσει την ευκαιρία σε όσες κατοίκους της πόλης το επιθυμούν να κάνουν δωρεάν εξέταση. Η Μονάδα θα βρίσκεται την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος). Όσες κυρίες θέλουν να εξεταστούν πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου στο 2132000196 (8.00 με 14.30) ή στέλνοντας email στο irakleio.iatreia@gmail.com έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου το μεσημέρι.

Για να κάνουν τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο οι συμμετέχουσες θα πρέπει να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Θα πρέπει να ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του τοπικού Παραρτήματος της Αντικαρκινικής (ΝΗΦΙΜ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και με τη χορηγία της δημοτικής επιχείρησης, ΚΕΑΕΔΗΑ.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.