Φόρμα αναζήτησης

Πρόνοια

Παγιώνονται σε εβδομαδιαία βάση για το μήνα Ιούλιο τα δωρεάν rapid test για την έγκαιρη διάγνωση covid που προσφέρουν στους πολίτες σε συνεργασία ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

διαβάστε περισσότερα

Όχι στη Βία. Μίλησε. Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια.

Το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για την πρόληψης της Υγείας (σωματικής και ψυχικής), σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Obrela, οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: «Μην υποτιμάς τις ενδείξεις». Για εφήβους και ενήλικες».

Ομιλητής θα είναι ο δρ Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος, MSc, PhD.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00-13:30 μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

διαβάστε περισσότερα

Ακόμα μια δράση διεξαγωγής δωρεάν rapid test για τη διάγνωση του covid διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για όσους πολίτες θέλουν να εξεταστούν για οποιονδήποτε λόγο (εμφάνιση συμπτωμάτων, επαφή με κρούσμα ή απλό τσεκ). Κλιμάκιο ελέγχων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα βρίσκονται, μαζί με τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι στο αίθριο του ισογείου του δημαρχιακού μεγάρου (επί της Μαρίνου Αντύπα) για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το τεστ.

διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την οστεοπόρωση έχει προγραμματίσει για τους κατοίκους της πόλης η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Πέμπτη 16 Ιουνίου, σε μια συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, το ΕΔΔΥΠΠΥ και το δημοτικό ΚΕΠ Υγείας. Κύριος στόχος της δράσης, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

διαβάστε περισσότερα

Ακόμα μια ενημερωτική δράση για την προαγωγή και την πρόληψη της υγείας των πολιτών διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Αυτή τη φορά, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής συνεργάζεται με το Ενιαίο Παράρτημα ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ανοίγουν την συζήτηση για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπείες στις παθήσεις του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες.

διαβάστε περισσότερα

Την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία στις αρχές του καλοκαιριού πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Λίγα λεπτά από το χρόνο κάθε αιμοδότη μπορεί να χαρίσουν μια ολόκληρη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας που το έχει άμεση ανάγκη, ειδικά την θερινή περίοδο που οι απαιτήσεις σε αίμα αυξάνονται.

διαβάστε περισσότερα

Πριν τις καλοκαιρινές διακοπές φροντίζουμε για την υγεία μας! Το ΚΕΠ Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, πραγματοποιεί ακόμα μια δράση ψηφιακής μαστογραφίας για όσες κυρίες της πόλης επιθυμούν να εξεταστούν, στο πλαίσιο της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Η νέα δράση θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 9.00πμ στο Κέντρο  Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια).

διαβάστε περισσότερα

Η Κατάθλιψη είναι ένας αόρατος εχθρός που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας χτυπήσει την πόρτα, είτε τη δική μας, είτε κάποιου δικού μας ανθρώπου, μερικές φορές χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, συνεργάζεται με την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας) και μαζί προωθούν δράσεις και εργαλεία για την πρόληψη, την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της Κατάθλιψης.

διαβάστε περισσότερα

Και το μήνα Μάιο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis προσφέροντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τους ιούς HIV και Ηπατίτιδας B και C σε όσους πολίτες επιθυμούν να εξεταστούν. Έπειτα από το μεγάλο ενδιαφέρον που σημειώθηκε στις δύο, αντίστοιχες δράσεις Μαρτίου και Απριλίου, η Κινητή Μονάδα ελέγχου θα βρίσκεται ξανά στην κεντρική πλατεία της πόλης τη Δευτέρα 9 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

διαβάστε περισσότερα

Αυτό το Πάσχα όλοι μπορούμε να γίνουμε νονοί και να χαρίσουμε δώρα στα παιδιά της πόλης οι οικογένειες των οποίων έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει σε ακόμα μια δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε και εντάσσεται στην ομάδα των 50 δήμων της Αττικής που το Σάββατο 9 Απριλίου θα συγκεντρώνουν προσφορές σε λαμπάδες, παπούτσια, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στα παιδιά τις ημέρες του Πάσχα. Η συγκέντρωση των δωρεών θα γίνει από τις 10.00 έως τις 13.00 στο υπόγειο του δημαρχείου (Στ.

διαβάστε περισσότερα