Φόρμα αναζήτησης

Άνοια: υπάρχει φροντιδα; Ενημερωτική δράση

Alt
24 Μάιος 2024 10:18 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια που λειτουργεί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ως δομή φροντίδας και πρόνοιας για τους πάσχοντες από τη νόσο και τους φροντιστές τους συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής. Με αυτή την αφορμή, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος – οι φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος – πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18.00 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος, Ηράκλειο Αττικής) για να πραγματοποιήσουν τον απολογισμό της δράσης του Κέντρου, κυρίως όμως να το γνωρίσουν περαιτέρω στο κοινό και να μοιραστούν μαζί του εμπειρίες που πρακτικές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

Κύριοι ομιλητές, η δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, η νευρολόγος Κύνθια Κονδύλη, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας, η ψυχολόγος Εύα Ντανάση, επιστημονική υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας για άτομα με άνοια και η ψυχολόγος Ήρια Μεγαγιάννη. Μετά τις ομιλίες το κοινό μπορεί να διατυπώσει τις ερωτήσεις του.

Θυμίζουμε, το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232). Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τη δημοτική αρχή της πόλης. Ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους. Παράλληλα με το Κέντρο, υπάρχει ανάλογη Κινητή Μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η δομή ιδρύθηκε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

«Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες που στον Δήμο μας λειτουργεί μια δομή που μεριμνά για τους συνανθρώπους μας με άνοια αλλά και εκείνους που τους προσέχουν. Μαζί με το Υπουργείο και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών προσπαθούμε να δίνουμε καθημερινά φροντίδα αλλά και ελπίδα σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Σας καλώ να γνωρίσετε το Κέντρο στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουμε. Όπως λέμε πάντα, ο ενημερωμένος πολίτης είναι εκείνος που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα όποια προβλήματα, φυσικά με τη βοήθειά μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.