Φόρμα αναζήτησης

Ομάδες εκπαίδευσης και υποστήριξης φροντιστών ατόμων με Άνοια δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Alt
29 Μαρ 2022 11:52 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών οργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τις οποίες θα αναλάβει να εκπαιδεύσει δωρεάν προκειμένου να γίνει όσο το δυνατό πιο ομαλή η καθημερινότητα τόσο των ασθενών με άνοια, όσο και των φροντιστών τους, είτε αυτοί ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενή, είτε τους έχουν ανατεθεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Συνεπώς, στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν άμεσο ενδιαφέρον, είτε φροντίζουν, δηλαδή, κάποιο άτομο με άνοια, είτε έχουν ασθενή στην οικογένειά τους.

Μέσα από τις ομάδες θα παρέχεται ενημέρωση, υποστήριξη και εκπαίδευση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και της οικογένειάς του.

Η εκπαίδευση θα γίνει από το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας (ΟΠΑΚΜ) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες ή να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2102826924 (Κατερίνα Πλάκα), 2102716636 (Σταυρούλα Σουλτάνη) & 2102820230 (Αφροδίτη Κουρελέση).

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια λειτουργεί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής από το 2019, αρχικά ως πιλοτικό πρόγραμμα πλέον σε μόνιμη βάση, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Στο Συμβουλευτικό Σταθμό μπορούν να απευθύνονται άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, άτομα που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης και έκφρασης, άτομα με άνοια καθώς και οι φροντιστές τους.

Ο Σταθμός παρέχει υπηρεσίες όπως:

Αξιολόγηση της μνήμης με τη χορήγηση νευροψυχολογικών δοκιμασιών.

Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, δημιουργικής έκφρασης και σωματικής ενδυνάμωσης.

Ατομική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη φροντιστών με άνοια.

«Εξελίσσουμε τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια, μια δομή για την οποία είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι, και κάνουμε το επόμενο βήμα. Μέσα από τις Ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών προσπαθούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, ενώ, παράλληλα, ξεκινάμε να δημιουργούμε ένα δίκτυο ανθρώπων με ειδικές γνώσεις που θα μείνει στην τοπική κοινωνία. Ας μην γελιόμαστε, η μάχη με την Άνοια είναι μια άνιση μάχη. Μπορεί να χτυπήσει την πόρτα οποιοδήποτε και οποτεδήποτε όταν πλέον περάσεις μια ηλικία. Όλοι εμείς που συνιστούμε το δίκτυο της Κοινωνικής Προστασίας οφείλουμε να δώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα όπλα και στους ασθενείς και στους οικείους τους», το μήνυμα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.