Φόρμα αναζήτησης

Νέος γύρος δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας το Νοέμβρη για τις κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Alt
17 Νοε 2021 10:40 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Τη μονάδα κινητού μαστογράφου υποδέχεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και δίνει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες κατοίκους της πόλης να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες. Έτσι, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, όσες Ηρακλειώτισσες δεν μπόρεσαν να κάνουν την εξέταση στη δράση του Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν στις 17 και στις 18 Νοεμβρίου, οπότε και η μονάδα κινητού μαστογράφου θα βρίσκεται έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου (Κουντουριώτου & Νεότητος). Αρκεί να τηλεφωνήσουν πρώτα για το ραντεβού τους στο 2132000196 (καθημερινές 8.00 με 14.00) όπου θα πάρουν και περισσότερες πληροφορίες για τα διαδικαστικά.

Σε γενικές γραμμές, οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, οι οποίες δεν έχουν κάνει άλλη μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης.

Για τα ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ κατά την εξέταση θα ισχύουν τα κείμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η μαστογραφία είναι η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ο οποίος υπολογίζεται ότι αριθμεί γύρω στα 7.500 νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας έχει μειώσει το ποσοστό απειλής για τη ζωή των γυναικών, εάν βέβαια υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί πλέον ελάχιστο χρόνο ενώ να σύγχρονα μηχανήματα εκπέμπουν εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η δράση, υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Estee Lauder Hellas και σε συνεργασία με το ενιαίο παράστημα ΝΙΦΙΜ της Αντικαρκινικής.