Φόρμα αναζήτησης

Νέες δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης Ηπατίτιδας και HIV στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Δευτέρα 9/5 στην κεντρική πλατεία

Alt
09 Μάιος 2022 10:19 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Και το μήνα Μάιο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis προσφέροντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τους ιούς HIV και Ηπατίτιδας B και C σε όσους πολίτες επιθυμούν να εξεταστούν. Έπειτα από το μεγάλο ενδιαφέρον που σημειώθηκε στις δύο, αντίστοιχες δράσεις Μαρτίου και Απριλίου, η Κινητή Μονάδα ελέγχου θα βρίσκεται ξανά στην κεντρική πλατεία της πόλης τη Δευτέρα 9 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα, η εξέταση που απαιτείται είναι ανώδυνη και δίνει άμεσο αποτέλεσμα. Μπορεί να την κάνουν όλοι, ενήλικες και παιδιά (τα παιδιά ειδικά της Ηπατίτιδας) ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού, αρκεί να έρθουν στην κεντρική πλατεία κατά τις ώρες της δράσης, η οποία υλοποιείται με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (ιατρικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες).

Εκτός από τον έλεγχο, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ώστε οι δημότες να ξέρουν πώς μπορούν να προλάβουν τις παραπάνω νόσους με τον έγκαιρο προληπτικό, διαγνωστικό έλεγχο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του γραφείου δημάρχου 2132000133 και 171 (υπεύθυνη για τη δράση Κατερίνα Πλεξίδα).