Φόρμα αναζήτησης

Νέα χρηματοδότηση για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων

Alt
26 Μάιος 2022 10:51 AM
Κατηγορία: Πόλη

Συνέχεια στη διαρκή εκστρατεία της συνεχούς αναβάθμισης των γειτονιών της πόλης δίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με ένα ακόμα κονδύλι που η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου διεκδίκησε και κατάφερε να πιστωθεί στο δημοτικό ταμείο από τα προσφερόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα. Αυτή τη φορά, με σύνολο 5,4 εκατομμυρίων ευρώ που απορροφά – καταθέτοντας ώριμες προτάσεις - από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» προχωρά από τη μία στην περαιτέρω αναβάθμιση των παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης, από την άλλη στην ανάπλαση των περιοχών γύρω από τις πλατείες Αγίας Τριάδος και Μανδηλαρά. Το κονδύλι εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου με σχετική απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ενώ λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα προβλέπουν τα έργα θα γνωστοποιηθούν στην αμέσως επόμενη φάση. Σε γενικές γραμμές:

Νέος εξοπλισμός και αναβάθμιση για παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους

Με 2,5 εκατομμύρια ευρώ ο Δήμος θα προμηθευτεί νέο εξοπλισμό και θα προχωρήσει στην αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων της πόλης σε δεκαεπτά σημεία του Ηρακλείου. Οι παρεμβάσεις αφορούν παιδικές χαρές, πλατείες, πάρκα κτλ, χώροι που θα βελτιωθούν και αισθητικά και λειτουργικά. Για τις παιδικές χαρές θα αγοραστούν και θα τοποθετηθούν νέα παιχνίδια, όργανα και υποδομή ασφάλειας, ενώ στους λοιπούς χώρους θα ενισχυθεί το πράσινο και ο αστικός εξοπλισμός.

Ανάπλαση των περιοχών γύρω από την Αγία Τριάδα και τη Μανδηλαρά

Με 2,8 εκατομμύρια ευρώ ο Δήμος προχωρά στην ευρεία ανάπλαση των δημοτικών οδών πέριξ από τις πλατείες Αγίας Τριάδας και Μανδηλαρά. Στο πρότυπο των έργων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στο κέντρο της πόλης στη διαδρομή γύρω από τη νότια πλευρά του σταθμού ΗΣΑΠ, οι δρόμοι που περικλείουν τις δύο πλατείες θα στρωθούν με κυβόλιθους, θα ενισχυθεί το πράσινο, ο φωτισμός και η λοιπή υποδομή, ουσιαστικά επεκτείνοντας στην ευρύτερη περιοχή το δίκτυο των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, με σύγχρονο αισθητικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Επιπλέον, η συγκεκριμένη παρέμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή συμπληρωματικού δικτύου αντιπλημμυρικών (αγωγοί ομβρίων υδάτων και φρεάτια υδροσυλλογής).

 «Για ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε ότι με σχέδιο, σταθερά βήματα και σοβαρή διεκδίκηση πετυχαίνουμε να αξιοποιήσουμε κάθε προσφερόμενο χρηματοδοτικό εργαλείο που ενισχύει τη διαρκή καμπάνια μας να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα πιο όμορφο, πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές. Με τα έργα που θα υλοποιήσουμε με αυτό το νέο πακέτο αναβαθμίζουμε περισσότερο τις παιδικές χαρές και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας για να τους χαίρονται μικροί και μεγάλοι, ενώ, παράλληλα, θα αναπλάσουμε δύο ακόμα γειτονιές. Και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψουμε ευρώ από τα χρήματα του δημότη», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.