Φόρμα αναζήτησης

Νέα επιδόματα για το πρώτο παιδί από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
01 Αυγ 2023 3:29 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Πέντε ακόμα οικογένειες της πόλης που έφεραν πρόσφατα στον κόσμο το πρώτο τους παιδί θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 1000 ευρώ που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τους χορηγεί για να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της οικογένειάς τους που μεγαλώνει. Θυμίζουμε, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από το 2020 ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που έχει θεσπίσει το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο λαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που απαιτούνται σε τέτοιου είδους παροχές.

Οι σχετικές αιτήσεις γίνονται από τους γονείς μετά τη γέννηση του παιδιού (μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε μέσα στο έτος γέννησης) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), εξετάζονται από ειδική επιτροπή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ εγκρίθηκαν οι εν λόγω πέντε νέες αιτήσεις, έπειτα από εισήγηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

«Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, νέες και νέους κυρίως, που αποφασίζουν, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Προφανώς τα 1000 ευρώ δεν λύνουν όλα τα προβλήματα, είναι όμως ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες μας ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται, πρέπει να τολμούν και να ξέρουν ότι ο Δήμος, εμείς, θα είμαστε δίπλα τους όπου χρειαστεί και όπου μπορούμε να συνδράμουμε. Παράλληλα, είναι και μια δικαίωση για την επιμονή που δείξαμε να θεσπίσουμε αυτό το επίδομα, καθώς είμαστε οι πρώτοι που το οραματιστήκαμε και το εφαρμόσαμε σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βλέπω δε πλέον ότι πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι και σε άλλους δήμους το έχουν εντάξει στα προγράμματά τους. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση…», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.