Φόρμα αναζήτησης

Μονοδρομείται τμήμα της οδού Θέμιδος καθ’ υπόδειξη του ΣΒΑΚ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πολιτών

Alt
17 Μάιος 2022 10:31 AM
Κατηγορία: Πόλη

Στη μονοδρόμηση στο τμήμα της οδού Θέμιδος, από οδό Παλλάδος έως Ακροπόλεως, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να δώσει λύση σε ένα χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής. Η νέα ρύθμιση υλοποιείται καθ’ υπόδειξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που τα προηγούμενα χρόνια εκπόνησε η δημοτική αρχή και σταδιακά, πλέον, εφαρμόζει, ώστε να βελτιώσει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης κάνοντας τις μετακινήσεις εντός Ηρακλείου πιο εύκολες και πιο ασφαλείς.

Το εν λόγω τμήμα της οδού Θέμιδος θα έχει εφεξής μοναδική φορά προς την οδό Ακροπόλεως, ώστε να περιοριστεί η μεγάλη κίνηση των οχημάτων στο στενό αυτό δρόμο. Πέρα από υπόδειξη του ΣΒΑΚ, το συγκεκριμένο μέτρο είναι διαχρονικό αίτημα και των περίοικων, το οποίο έρχεται πλέον να πιστοποιηθεί και από τα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας που κατάρτησε το Σχέδιο.

Θυμίζουμε, το ΣΒΑΚ είναι η πρώτη, μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονείται για το σύνολο της πόλης, αποτυπώνοντας και προτείνοντας τις βέλτιστες δυνατές ρυθμίσεις στην κίνηση των οχημάτων κυρίως (φορές δρόμων, πεζοδρομήσεις, διανοίξεις οδών κ.α.) λαμβάνοντας υπόψη όλο τον οδικό χάρτη του Ηρακλείου και όχι αποσπάσματα. Μέσα από την υλοποίησή του, στόχος είναι το Ηράκλειο να γίνει μια πόλη που οχήματα και πεζοί θα μετακινούνται σε αρμονία, φιλικά προς το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια μας προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης μας. Η ρύθμιση στην οδό Θέμιδος είναι ένα δείγμα για το πώς το ΣΒΑΚ θα βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Λυπάμαι που, όταν οι προτάσεις του Σχεδίου έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψηφοφορία, όπως έγινε και με τη Θέμιδος, κάποιοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης επιμένουν να καταψηφίζουν πηγαίνοντας με τον αραμπά και κάνοντας οι ίδιοι τους συγκοινωνιολόγους κόντρα στις μελέτες των ειδικών. Εμείς προχωράμε πάντως μπροστά», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μπάρμπας.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.