Φόρμα αναζήτησης

Με νέα ομάδα διοίκησης και νέο προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου ξεκινά η δημοτική περίοδος στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
08 Ιαν 2024 11:32 AM
Κατηγορία: Πόλη

Με νέα ομάδα διοίκησης και νέο προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου ξεκινά η καινούργια δημοτική περίοδος στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Με απόφασή του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, όρισε τους αντιδημάρχους που θα τον πλαισιώσουν στις θέσεις ευθύνης της δημοτικής αρχής ενώ, με τις καθιερωμένες δημαιρεσίες, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε το νέο προεδρείο και τα μέλη της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής.

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ομόφωνα ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Επαμεινώνδας (Νώντας) Σπυρόπουλος, έπειτα από πρόταση του δημάρχου και σχετική ψηφοφορία από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Αντίστοιχα και εξίσου ομόφωνα στην θέση της αντιπροέδρου εξελέγη η Κατερίνα Ασημακοπούλου, ως πρόταση από την μείζονα μειοψηφία, και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ως γραμματέας με πρόταση της τρίτης παράταξης του Συμβουλίου.

Στην Δημοτική Επιτροπή, στην οποία πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, εξελέγησαν από την πλειοψηφία ως τακτικά μέλη η Ντίνα Γεωργοπούλου, ο Ηλίας Μπάρμπας, η Αιμιλία Τζίβα, η Μαίρη Ιγγλέση και ο Δημήτρης Δημητρόπουλος και ως αναπληρωματικά η Χρύσα Αγγελοπούλου, ο Νίκος Σπυρόπουλος, η Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, ο Γιώργος Πέτρου και ο Μάνος Βαβουράκης. Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας ως τακτικά μέλη η Μαίρη Καραμπέτσου, η Κέλλυ Παπαϊωάννου και η Αμαλία Μανωλοπούλου και ως αναπληρωματικά ο Γιάννης Φίλανδρος, η Ευδοκία Βλαντή και ο Κυριάκος Κουτρούλης. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής θα μπορεί να μετέχει και ο Νίκος Μπαρμπούνης από την ελάσσονα μειοψηφία, χωρίς το δικαίωμα ψήφου (όπως ορίζει ο νέος νόμος).

Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Εννέα θα είναι οι αντιδήμαρχοι στο ξεκίνημα της νέας δημοτικής περιόδου, όπως δίνει τη δυνατότητα ο νέος νόμος στον δήμαρχο, ώστε να εντατικοποιηθεί η παραγωγή έργου και να γίνει αμεσότερη η ανταπόκριση στα θέματα των πολιτών και της πόλης. Με απόφαση του Νίκου Μπάμπαλου η θητεία τους θα είναι για ένα έτος με αρμοδιότητες, που καλύπτουν παραδοσιακούς τομείς αλλά και σύγχρονες απαιτήσεις, κατανεμημένες ως εξής

Ο Νίκος Σπυρόπουλος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης. Οργάνωσης και Αθλητισμού.

Ο Ηλίας Μπάρμπας αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας

Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κυκλικής Οικονομίας, Πρασίνου και Κλιματικής Προστασίας.

Η Αιμιλία Τζίβα  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου αντιδήμαρχος Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και Κέντρων Προστασίας Τρίτης Ηλικίας, αρμοδιότητες που μεταφέρονται στον κεντρικό Δήμο μετά την κατάργηση του νομικού προσώπου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, όπως ορίζει ο νέος, σχετικός νόμος.

Η Χρύσα Αγγελοπούλου αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Η Μαίρη Ιγγλέση αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Ο Μάνος Βαβουράκης αντιδήμαρχος Ειδικών Συνεργείων και Πολιτικής Προστασίας.

Η Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Οικογένειας και Πρόνοιας.

Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι

Η ομάδα διοίκησης του Δήμου διευρύνεται και με τέσσερις εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι αναλαμβάνουν διακριτά καθήκοντα για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα. Με απόφαση του δημάρχου ορίζονται ως εξής:

Ο Βαγγέλης Γερολυμάτος αναλαμβάνει την εποπτεία και τον συντονισμό των Εμπορικών Δραστηριοτήτων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αντίστοιχα, η Μαριάννα Ζούρου την διαχείριση του Κτήματος Φιξ, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξή του, την αναζήτηση πόρων προς την αξιοποίησή του και την διαχείριση δράσεων - δραστηριοτήτων εντός του χώρου.

Η Κατερίνα Ζαγγανά τον συντονισμό των θεμάτων Αστικής Πανίδας και Εθελοντισμού.

Η Εύη Κουλούρη την εποπτεία και τον συντονισμό των θεμάτων που αφορούν τη Νέα Γενιά.

«Εύχομαι το 2024 να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για όλους. Δεσμεύομαι εμείς, ως δημοτική αρχή, να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχίσει να πηγαίνει το Ηράκλειο μπροστά αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των δημοτών. Είμαι τυχερός που σε αυτή την προσπάθεια έχω 21 άξιους συνεργάτες στα έδρανα της δημοτικής μας ομάδας, όλες και όλοι από τους οποίους θα κληθούν στην πορεία αυτής της θητείας να συμβάλλουν. Είμαι σίγουρος ότι το νέο προεδρείο θα μας βοηθήσει ώστε να παραχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα όλων μας σε όλα τα επίπεδα. Πάμε δυνατά, με όρεξη, με διάθεση αλλά και με την στήριξή σας - που είναι για όλους εμάς -  η δύναμη για να συνεχίσουμε με έργο στην πράξη, για το Ηράκλειο που όλοι αγαπάμε», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.