Φόρμα αναζήτησης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
20 Ιουν 2022 12:06 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας - ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 16  Ιουνίου 2022  πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 73 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Παναγιώτη Βελέντζα, Χειρ. Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν. 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και δήλωσε: «Η ανταπόκριση των δημοτών του Δήμου Ηρακλείου είναι μεγάλη και πλέον περισσότεροι πολίτες συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιου είδους δράσεις, όπως είναι το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας. Μέσω των δράσεων αυτών, δίνεται στους πολίτες το δικαίωμα στην πρόληψη και συνεπώς, στη διασφάλιση καλής ποιότητας ζωής. Με αυτή τη δράση ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος είναι ένας από τους 7 Δήμους πιλότους της Περιφέρειας Αττικής για τα ΚΕΠ Υγείας, ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου ».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και ΓΓ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Νίκος Μπάμπαλος, τόνισε: «Η Υγεία είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και η πρόληψη συχνά, εάν όχι πάντα, σώζει ζωές. Για αυτό και έχουμε θέσει ψηλά στην ατζέντα του Δήμου δράσεις για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των Ηρακλειωτών. Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΔΔΥΠΠΥ και, εν προκειμένω, τον Σύλλογο Πεταλούδα με την συνεργασία των οποίων πραγματοποιήσαμε ακόμα μία τέτοια δράση. Καλώ τους δημότες μας να κάνουν μια δωρεάν εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου για να έχουν προσωποιημένη και κατά προτεραιότητα ενημέρωση για τέτοιου είδους προγράμματα. Δεν ξεχνάμε ότι ενημερωμένος πολίτης είναι ο υγιής πολίτης»
Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:
«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».
Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.