Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 χρονών

Alt
17 Μάιος 2019 9:58 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Με ένα ιδιαίτερο βιβλίο και μια ξεχωριστή καλεσμένη έκλεισε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 ο φετινός κύκλος της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Βασιλική Μουργελά. 
Η προσκεκλημένη Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Αλλαγές», με εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη και έγινε ανάγνωση αποσπασμάτων από την ίδια τη συγγραφέα και τη συντονίστρια. 
Ένα βιβλίο που μιλάει για τις ανατροπές που μπορεί να φέρει οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή μας. Κάθε αλλαγή, ακόμα και δυσάρεστη, μπορεί να φέρει ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.
Γιατί οι αλλαγές μπορούν να γίνουν ευχάριστες για όλους, ακόμα κι αν δεν δείχνουν για τέτοιες. Η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, που διαβάζεται ευχάριστα από αναγνώστες οποιασδήποτε ηλικίας, μιλάει με έναν ιδιαίτερο τρόπο για τη φιλία.  «Τώρα ξέρω καλά πως, όποια αλλαγή κι αν συμβεί στη ζωή μου, εγώ θα βρω την ομορφιά που κρύβει μέσα της. Και μαζί με τους αγαπημένους μου φίλους θα περπατώ πάντα μπροστά – χαμογελώντας!».
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παιδιών πάνω στο θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο και μίλησαν  για τις σημαντικές αλλαγές που έχουν βιώσει και αυτές που επιθυμούν να γίνουν. Έπειτα αποτύπωσαν στο χαρτί κάποιες δικές τους σκέψεις.
Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.
Στο τέλος τα  παιδιά δανείστηκαν  βιβλία για το σπίτι, έφυγαν  με ένα μεγάλο χαμόγελο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Οκτώβρη!

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.