Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Alt
16 Νοε 2023 12:37 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 15/10/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με τη συγγραφέα Αιμιλία Πλατή, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Το κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό» από τις Εκδόσεις Διηνεκές.

Αρχικά, η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι της, και πάνω σε αυτό κάνανε μια ανοιχτή συζήτηση για το σημαντικό θέμα του Body Shaming και Bullying (εκφοβισμός).

Συζητήθηκαν θέματα όπως, «Τι κάνουμε όταν κάποιος μας μιλάει άσχημα για ένα χαρακτηριστικό του σώματός μας;», «Τι κάνουμε όταν αυτό συμβαίνει σε έναν φίλο μας ή σε μια φίλη μας και τον/την στεναχωρεί;», «Πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε;».

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στη συζήτηση, εκφράζοντας το καθένα ξεχωριστά τις βιωματικές του εμπειρίες, σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Τα θέματα αυτά είναι αρκετά επίκαιρα και προβληματίζουν μικρές αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες.

Τέλος, για δραστηριότητα, τα παιδιά σκέφτηκαν ταινίες ή video clip που βασίζονται πάνω σε αυτό το θέμα, παίρνοντας έμπνευση από την ασπρόμαυρη εικονογράφηση του παραμυθιού.

Σαφώς, οι μικροί και μεγάλοι αναγνώστες δεν παρέλειψαν την ευκαιρία να δανειστούν και βιβλία.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.