Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Alt
23 Οκτ 2023 9:35 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 18/10/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, για τη νέα σεζόν 2023-2024, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και με τίτλο «Πολεμάμε και τραγουδάμε».

Με «πλοηγό» τη συγγραφέα Εύη Κοντόρα, τα παιδιά έκαναν ένα ταξίδι στον χρόνο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω στο κοινό θέμα τριών βιβλίων, των οποίων οι συγγραφείς έζησαν ως παιδιά τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της περιόδου της ιταλογερμανικής κατοχής, μέχρι την απελευθέρωση της Αθήνας  (12/10/1944).

Η Ζωρζ Σαρή (Όταν ο ήλιος), η Άλκη Ζέη (Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου) και ο Δημήτρης Ραβάνης - Ρεντής (Παιδιά της Αθήνας), που συμμετείχαν και οι ίδιοι στην Εθνική Αντίσταση του λαού μας, ξενάγησαν μέσα από τις ιστορίες τους τα παιδιά του 2023 στην Αθήνα των τεσσάρων χρόνων της κατοχής. Οι νεαροί αναγνώστες έμαθαν για τους τιτάνιους λαϊκούς αγώνες που έγιναν για λευτεριά και καλύτερη ζωή και γνωρίστηκαν με τις τότε αντιστασιακές οργανώσεις (ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, Αετόπουλα). 

Μέσα από αυτή τη γνωριμία βγήκε το συμπέρασμα πως οι γενναίες αποφάσεις μόνο συλλογικά μπορούν να παρθούν και ότι ο φόβος μόνο με τον κοινό αγώνα μπορεί να καταπολεμηθεί. Η ιστορία του λαού μας δείχνει ότι κανείς δεν είναι τόσο μικρός ώστε να μην μπορεί να επιδράσει στην εξέλιξη των γεγονότων της ιστορίας και ότι, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν!

Στη συνέχεια τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον Περικλή Καρμή, Πρόεδρο του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος Ηρακλείου Αττικής, στο φωτογραφικό μουσείο που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με τη βιβλιοθήκη και έμαθαν για τη μεγάλη ηρωίδα του λαού μας Ηλέκτρα Αποστόλου και άλλους αγωνιστές. 

Είναι αναγκαία η καλή γνώση του χθες, για να φτιάξουμε ένα καλύτερο παρόν και να χτίσουμε ένα δικαιότερο μέλλον!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.