Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Alt
20 Μαρ 2023 11:40 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 15/03/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστρια την κ. Κωνσταντίνα Αρμενιάκου που παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Οι ιππότες της ελευθερίας». Στο βιβλίο η συγγραφέας εξιστορεί το χρονικό του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», του δικού μας εθνικού ύμνου όπου έγραψε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός και μελοποίησε αριστουργηματικά ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος.

Το ξεκίνημα έγινε με τη γνωριμία της κ. Αρμενιάκου με τα παιδιά η οποία τους  μίλησε για το πώς υλοποίησε την ιδέα της για τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου. Η παρουσίαση στα παιδιά έγινε με τρόπο διαδραστικό και με τη βοήθεια προτζέκτορα η συγγραφέας έκανε μέσω εικόνων μία αναδρομή  στα παιδικά χρόνια των δημιουργών και στην πρώτη επαφή που είχε ο κάθε ένας με την τέχνη του. Τους μίλησε για τη ζωή τους και για τη δυνατή φιλία που έδεσε τους δύο δημιουργούς και για το πώς η ανάγκη τους να δούνε την Ελλάδα απελευθερωμένη, τους οδήγησε να συνεργαστούν και με αγάπη να συνθέσουν ένα έργο, το οποίο έμεινε παρακαταθήκη στο έθνος μας για μια αιωνιότητα.

Μετά το τέλος την ηλεκτρονικής παρουσίασης η συγγραφέας διάβασε στα  παιδιά κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο της και συζήτησε μαζί τους  για τα έργα του Διονύσιου Σολωμού. Στη συνέχεια τους έδειξε εικόνες της Κέρκυρας όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο δημιουργός και εικόνες των Φιλαρμονικών που υπάρχουν μέχρι σήμερα στο νησί όπου τα παιδιά διδάσκονται δωρεάν μουσική, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο όνειρο του συνθέτη Νικόλαου Μάντζαρου.

Στο τέλος η συγγραφέας μοίρασε στα παιδιά εικόνες από το βιβλίο της για να τις χρωματίσουν όπως εκείνα φαντάζονται την Κέρκυρα την περίοδο που περιγράφεται στο βιβλίο. Τα παιδιά ευχαρίστησαν τη συγγραφέα, την αποχαιρέτησαν, δανείστηκαν βιβλία και αποχώρησαν χαρούμενα!  

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.