Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Alt
25 Ιαν 2023 12:26 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 18/01/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, για τη σεζόν 2022-2023, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονιστή τον κύριο Σωτήρη Μητρούση, συγγραφέα της παιδικής σειράς βιβλίων  «Το μπλοκάκι ενός UFO» και «Ένα μυστήριο για τον ΜΠΟΥΦΟ».

Το ξεκίνημα έγινε με τη γνωριμία του συγγραφέα  με τα παιδιά. Στη συνέχεια ο κ. Μητρούσης έκανε μια μικρή γνωριμία των παιδιών με τους πρωταγωνιστές των βιβλίων και τους παρουσίασε τον κύριο πρωταγωνιστή, έναν μικρό ντετέκτιβ ο οποίος καταφέρνει πάντα από τύχη να λύνει τις υποθέσεις του και να πιάνει τους ‘’κακούς’’.

Η παρουσίαση των βιβλίων έγινε με τρόπο διαδραστικό. Ο συγγραφέας ζωγράφισε σε πίνακα ένα σκίτσο και με τη συμμετοχή των παιδιών δημιούργησε μια υπόθεση την οποία στη συνέχεια προσπάθησαν να εξιχνιάσουν βάζοντάς τα έτσι στον ρόλο του ντετέκτιβ ο οποίος είναι και ο βασικός ήρωας της ιστορίας.  Έπειτα ακολούθησε παιχνίδι μυστηρίου. Ο συγγραφέας έβαλε στα παιδιά ένα γρίφο με αριθμούς και γράμματα τον οποίο προσπάθησαν εκείνα να αποκωδικοποιήσουν για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου. Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη δράση του συγγραφέα, έπαιξαν μαζί του και γέλασαν.

Στο τέλος, ο συγγραφέας μοίρασε στα παιδιά αναμνηστικά μπλοκάκια με τον ήρωα του βιβλίου και παρότρυνε τα παιδιά να γράψουν μία δική τους ιστορία μυστηρίου και να τη μοιραστούν μαζί του σε επόμενη συνάντηση.

Αποχαιρέτησαν τον συγγραφέα, τον ευχαρίστησαν και δανείστηκαν βιβλία φεύγοντας χαρούμενα.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.