Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
12 Μάιος 2023 10:02 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 10/5/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στη φιλόξενη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής. Στη ζεστή γωνιά του παιδικού τμήματος η συγγραφέας Αιμιλία Πλατή μαζί με τα παιδιά αφηγήθηκαν το παραμύθι της «Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια» των εκδόσεων Διηνεκές. Ένα δίγλωσσο παραμύθι (ελληνικά και αγγλικά) που μιλάει για τον αθλητισμό και την αναπηρία.

Οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πως μπορούν να τρέχουν και να αθλούνται μαζί, άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία και να μοιράζονται στιγμές χαράς. Η συγγραφέας τους μίλησε για την ομορφιά του αθλητισμού που δεν πρέπει να έχει όρια στις σωματικές αναπηρίες. Τα παιδιά μάντεψαν πολλές φορές τα δύσκολα σημεία του παραμυθιού!

Στο τέλος, μετά από δύο ώρες γιατί το ενδιαφέρον τους ήταν αμείωτο, ζωγράφισαν  όλοι μαζί όμορφες γοργόνες, με όμορφα χρώματα, σε όμορφους βυθούς και παρακολούθησαν βίντεο όπου οι παραολυμπιονίκες μαζί με τη συγγραφέα και  το πλήθος εθελοντών  να τρέχουν γρήγορα κατενθουσιασμένοι.

Φεύγοντας χαρούμενα τα παιδιά αποχαιρέτησαν τη συγγραφέα, ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι και επέλεξαν βιβλία της αρεσκείας τους για δανεισμό.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.