Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
14 Φεβ 2023 2:13 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 8/2/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  η Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής. Συντονίστρια ήταν η συγγραφέας  κ. Μαρία Ανδρεαδέλλη, η οποία παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της με τίτλο «Το νυσταλέο αρκουδάκι – The sleepy little bear».

Το ξεκίνημα έγινε με τη γνωριμία των παιδιών με τη συγγραφέα και στη συνέχεια η κ. Ανδρεαδέλλη μίλησε στα παιδιά για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας της που είναι μία οικογένεια αρκούδων! Το νυσταλέο αρκουδάκι είναι ένα παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά από 3-9 ετών και κυκλοφορεί σε δίγλωσση έκδοση( bilingual), ελληνικά-αγγλικά  και περιγράφει την περιπέτεια ενός μικρού αρκούδου που αποφασίζει να παραλείψει τη χειμερία νάρκη και να μείνει ξύπνιος για να μπορεί να παίζει…

Η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι με τη βοήθεια της μικρής της κόρης Χριστίνας στην οποία έχει αφιερώσει το παραμύθι. Η αφήγηση έγινε και στις δύο γλώσσες και παράλληλα η συγγραφέας γυρνώντας τις σελίδες έδειχνε στα παιδιά τις εικόνες του βιβλίου, τις οποίες έχει ζωγραφίσει η κόρη της.

Αφού τελείωσε η αφήγηση, έγινε συζήτηση με τα παιδιά για το τί τους άρεσε από την ιστορία και ποια ήταν τα πράγματα που τα εντυπωσίασαν και στη συνέχεια τους μοίρασε ζωγραφιές με τις εικόνες και τους ήρωες του παραμυθιού για να τις χρωματίσουν.

Στο τέλος, τα παιδιά ευχαρίστησαν τη συγγραφέα, την αποχαιρέτησαν και έφυγαν χαρούμενα!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.